Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Τραγική η κατάσταση στα σύνορα Κίνας - Β. Κορέας

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 127.000 απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που έπληξαν τη βορειοανατολική κινεζική επαρχία Λιαονίνγκ προκαλώντας πλημμύρες κατά μήκος των συνόρων με τη Βόρεια Κορέα. Στον ποταμό Γιαλού, που αποτελεί το σύνορο των δύο χωρών, ένα φράγμα έσπασε με αποτέλεσμα τα νερά να κατακλύσουν την πόλη Νταντόνγκ και να καταστρέψουν ολοσχερώς 3.000 σπίτια και να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές σε 5.000, Αφότου άρχισαν οι πλημμύρες, στις 19 Αυγούστου, έχουν πληγεί 457.000 άνθρωποι ενώ οι οικονομικές απώλειες φτάνουν τα 112 εκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά του ποταμού περίπου 5.000 Βορειοκορεάτες απομακρύνθηκαν και αυτοί από τα σπίτια για λόγους ασφαλείας.
Τρεις τομείς της πόλης Σινούιτζου, όπου βρίσκεται και μια αεροπορική βάση, και άλλες τρεις πόλεις στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας έχουν θαφτεί κάτω από τα νερά του ποταμού Γιάλου υπερχείλισε.
Οι αρχές της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις διάσωσης, ο πρόεδρος της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ διέταξε το στρατό να προχωρήσει σε επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης.
Αναγκαστικές εκκενώσεις περιοχών είχαμε και στην Ινδία, όπου οι πολυήμερες καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες σχεδόν σε όλες τις βορειοδυτικές περιοχές. Τουλάχιστον 50 χιλιάδες πολίτες έχουν αναγκαστικά εγκαταλείψει τις κατοικίες τους.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο Πακιστάν, εκατομμύρια οι αστεγοι ενώ οι μετεωρολόγοι προβλέπουν νέες σφοδρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες στα νότια της χώρας. Τα Ηνωμένα Έθνη που χαρακτηρίζουν την καταστροφή χωρίς προηγούμενο, κάνουν έκκληση να συγκεντρωθούν άμεσα τα 460 εκατομμύρια δολάρια διεθνούς βοήθειας, πριν είναι πολύ αργά. 

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ/ΜΠΕ    Αναρτημένο στο news.ert.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...