Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το παπουτσωμένο πουλί!

Αυτός ο μικρός αφρικανικός βασιλικός γερανός, γεννήθηκε με  διπλωμένα πόδια και δάχτυλα που έμοιαζαν να «κατσαρώνουν». Λόγω αυτής της κατάστασης, οι πιθανότητες να ζήσει ήταν πολύ λίγες.
 Έτσι οι φύλακες του Paradise Park στο Hayle της Κορνουάλης

 

του έβαλαν «παντοφλίτσες» και τώρα αυτό το σπάνιο πουλί ύψους μιας ίντσας περπατάει κανονικά.

Ο επιμελητής του πάρκου David Woolcock είπε: «Βάλαμε ταινίες στα δάχτυλα του ποδιού του μικρού πουλιού, καθώς δίπλωναν προς τα μέσα, για να τα βοηθήσουμε να ισιώσουν. Το μικρό πουλάκι πηγαίνει πολύ καλά και οι φύλακες του πάρκου το πηγαίνουν βόλτες για να σταθεροποιηθούν τα ποδαράκια του.»

Ο μικροσκοπικός γερανός έχει την αμέριστη φροντίδα των ανθρώπων του πάρκου, διότι θεωρείται σίγουρο ότι αν τον επιστρέψουν στην μητέρα του δεν θα τον αποδεχτεί, ούτε βέβαια θα τον φροντίσει. Το μικρό βρίσκεται στο στάδιο του απογαλακτισμού και θα το εντάξουν σε μια μεγάλη ομάδα γερανών στα τέλη Αυγούστου. Το πουλί αναμένεται σε λίγους μήνες να ξεπεράσει σε ύψος τις 4 ίντσες και θα ακολουθήσει διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες.

Ο κ. Woolcock είπε: "Στο παρελθόν η μητέρα του μικρού γερανού δεν φρόντισε σωστά τα εκκολαπτόμενα αυγά που είχε μέσα στη φωλιά της. Έτσι όταν αυτό συνέβη ξανά και αφού αυτό το είδος έχει ανακηρυχθεί ως «ευάλωτο», αποφασίσαμε να της πάρουμε τα αυγά και να τα εκκολάψουμε μόνοι μας. Χαρήκαμε αφάνταστα όταν ένα από αυτά «άνοιξε» και βγήκε το πρώτο πουλάκι που τώρα φροντίζουμε".

Έτσι οι φύλακες του πάρκου είναι τώρα «μαμάδες» πλήρους απασχόλησης, ταΐζοντας ανά δύο ώρες και δίνοντας απέραντη τρυφερότητα σε αυτόν τον μικρούλι γερανό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...