Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Δεκαπεντάχρονος ανοίγει πυρ σκοτώνοντας έξι ανθρώπους στη Μπρατισλάβα

Μπρατισλάβα, Σλοβακία

Δεκαπεντάχρονος σε κατάσταση αμόκ άνοιξε πυρ το μεσημέρι της Δευτέρας σε δρόμο της Μπρατισλάβας, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 14.

Νεκροί είναι τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες, σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, ενώ
ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται ένα παιδί τριών ετών.

Η κατάσταση τριών τραυματιών είναι σοβαρή και υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) σε δρόμο της συνοικίας Ντεβίνσκα Νόβα Βες, στα βορειοδυτικά προάστια της Μπρατισλάβας.

Τους πυροβολισμούς έριξε ένας 15χρονος τοξικομανής, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τον ιστότοπο της σλοβακικής εφημερίδας SME.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επιρροπή αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το σλοβακικό τηλεοπτικό δίκτυο TA3 δήλωσαν ότι ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε ένα πολυσύχναστο δρόμο, κοντά σε ένα σούπερ μάρκετ και ένα νηπιαγωγείο.

Ο δράστης επιτέθηκε κυρίως σε μια οικογένεια που ζει σε διαμέρισμα πάνω από το νηπιαγωγείο, σύμφωνα με μία αυτόπτη μάρτυρα.

Η σλοβακική αστυνομία αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, λέγοντας ότι ερευνά το επεισόδιο.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας και ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας πρόκειται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου αργότερα εντός της ημέρας.

Οι Αρχές και τα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή μετά τους πυροβολισμούς κάλεσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τη συνοικία Ντεβίνσκα Νόβα Βες, στήνοντας οδοφράγματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...