Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Αξίζουμε την πρόκριση, δήλωσε ο Δερμιτζάκης


Απόλυτα ευχαριστημένος με τους ποδοσφαιριστές του παρουσιάστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης μετά την λήξη της αναμέτρησης. Ο έλληνας τεχνικός τόνισε πως «είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Είχαμε πάθος, πειθαρχία και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά μας», χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα, ενώ υποστήριξε πως... «δείξαμε ότι αξίζουμε την πρόκριση».
 Ο Αικιούτ Κοτσαμάν από την πλευρά του, είπε πως το 0-1 είναι καλό αποτέλεσμα για την ομάδα του και τόνισε πως η πρόκριση είναι ανοιχτή και για τις δύο ομάδες.
Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δερμιτζάκης: «Πραγματικά σήμερα δείξαμε ότι είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Είχαμε πάθος, πειθαρχία και ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά μας. Παρουσιαστήκαμε διαβασμένοι και για αυτό αλλάξαμε το πλάνο μας. Κάναμε την ομάδα πιο επιθετικογενή και προσπαθήσαμε να πιέσουμε από το πρώτο λεπτό, για να πετύχουμε κάποιο ή κάποια γκολ που θα μας έδινε πλεονέκτημα.

Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Πιέσαμε τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο. Κλέβαμε την μπάλα και βγαίναμε σωστά στις επιθέσεις και κάναμε τρεις ευκαιρίες και ένα γκολ που δείχνει την ανωτερότητα που είχαμε στο πρώτο μέρος. Αμυντικά ήμασταν άριστοι. Στο δεύτερο μέρος θα έλεγα ότι διαφοροποιήσαμε τα επίπεδα πίεσης που θα ασκούσαμε στον αντίπαλο. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το πλάνο που είχαμε για το παιχνίδι. Η αποβολή ήταν καταλυτική. Ήταν τραβηγμένη.


Ήταν φυσιολογικό ο αντίπαλος να μας πιέσει, γιατί πρώτον είχε αριθμητική υπεροχή και δεύτερον γιατί έχανε με 1-0. Εμείς από την πλευράς μας κοιτάξαμε περισσότερο την άμυνα μας με περισσότερους παίκτες πίσω από την μπάλα. Μειώσαμε τις αποστάσεις των γραμμών μας και οι αλλαγές που μπήκανε έδωσαν το μάξιμουμ. Κρατήσαμε το μηδέν παίζοντας με 10 και θα μπορούσαμε να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ που θα έκανε τα πράγματα ακόμη καλύτερα.


θεωρώ το αποτέλεσμα δίκαιο. Τελείωσε το πρώτο ημίχρονο. Έχουμε ακόμη ένα στην Κωνσταντινούπολη, για το οποίο θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα πάνω στην διατήρηση του αποτελέσματος. Ξέρουμε ότι θα είναι αι ένα δύσκολο παιχνίδι. Η Φενέρ έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα. Και εμείς δείξαμε ότι αξίζουμε την πρόκριση».


Για την εικόνα της επίθεσης της ομάδας του: «Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Το γκολ είναι θέμα τύχης και ικανότητας. Εμείς δημιουργούμε προϋποθέσεις κάνουμε ευκαιρίες και ελπίζω ότι τα γκολ θα έρθουν».


Για το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε αμυντικό ποδόσφαιρο: «Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε ποδόσφαιρο με βάση την λογική και των χαρακτηριστικών που έχουν οι παίκτες του. Από την πρώτη μέρα σας είπα ότι μου αρέσει το επιθετικό και το θεαματικό ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι μέσα από την δουλειά μπορούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα δημιουργεί ευκαιρίες»


Για την χαμένη ευκαιρία του Παπάζογλου: «Όταν μπήκε σαν αλλαγή ο Παπάζογλου στόχος μας ήταν να κρατήσει την μπάλα και να δώσει ανάσες. Του είπα, όμως, να κυνηγήσει την φάση, γιατί θα βάλει γκολ. Το ότι βρέθηκε εκεί, εμένα με ικανοποιεί. Είναι ένας πολύ καλός αθλητής».


Κοτσαμάν: Ανοιχτή η πρόκριση


Οι δηλώσεις του Κοτσαμάν: «Γνωρίζαμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μία καυτή ατμόσφαιρα. Όμως, δεν ζήσαμε κάτι τέτοιο από την αρχή. Μπήκαμε καλά και με τον Τοπούζ καταφέραμε να είμαστε καλύτεροι. Ώσπου ήρθε το γκολ και όπως είδατε όλοι χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε την μπάλα στην επίθεση, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που κατάφερε να το κάνει.


Στο δεύτερο ημίχρονο έπρεπε να μείνουμε ψύχραιμοι και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε γκολ. Μετά την κόκκινη κάρτα πίστεψα ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά αυτό δεν συνέβη. Ο ΠΑΟΚ κλείστηκε και αυτό μας δυσκόλεψε πολύ. Η πρόκριση είναι ανοικτή και για τις δύο ομάδες».


Για το τελικό αποτέλεσμα: «Το 1-0 είναι το καλύτερο αποτέλεσμα όταν χάνεις με ένα γκολ διαφορά. Πιστεύω ότι στο δεύτερο παιχνίδι θα είμαστε ακόμη καλύτεροι, αφού από τώρα έχουμε αρχίσει να βρίσκουμε τα πατήματά μας».


Για την ρεβάνς: «Περιμένουμε ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει αμυντικά στο δεύτερο παιχνίδι. Είναι λογικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε με καλή και γρήγορη κυκλοφορία να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε την πρόκριση»

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από www.sport.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...