Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

«Χαρακίρι» της Μάντσεστερ Γ., εντυπωσιακή Νιούκαστλ


«Αυτοκτόνησε» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στην έδρα της Φούλαμ (2-2). Η ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν καλύτερη, προηγήθηκε δύο φορές και μάλιστα έχασε την ευκαιρία να «σφραγίσει» τη νίκη, αλλά ο Νάνι έχασε πέναλτι και απέτυχε να κάνει το 3-1 στα τελευταία λεπτά. Ο Χάγκελαντ, αντιθέτως, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και στο 90ό λεπτό διαμόρφωσε το τελικό 2-2, «κόβοντας» τους πρώτους βαθμούς από την ομάδα του Μάντσεστερ.

Η απουσία του Γουέιν Ρούνι - που ταλαιπωρείται από ίωση - ήταν αισθητή στην επίθεση της Γιουνάιτεντ, κυρίως για την ολοκλήρωση των φάσεων. Ωστόσο, οι «κόκκινοι διάβολοι» ξεκίνησαν ιδανικά στο πρώτο μέρος, και προηγήθηκαν στο 11ο λεπτό χάρη σε μία εκπληκτική βολίδα του Σκόουλς.

Στα λεπτά που ακολούθησαν και οι δύο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, που δεν είχαν όμως την επιθυμητή κατάληξη.

Η ισορροπία ήρθε στο παιχνίδι στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57ο λεπτό, όταν σε μία αντεπίθεση της Φούλαμ, ο Νταφ πέρασε τον Εβρά, γέμισε από τα δεξιά, η άμυνα της Γιουνάιτεντ αδράνησε και η μπάλα κατέληξε στον Ντέιβις που έκανε το 1-1.

Ο αγώνας πήρε... φωτιά στη συνέχεια με τη μία ευκαιρία να διαδέχεται την άλλη και για τις δύο πλευρές. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη φάση του 63ου λεπτού, όταν ο Βίντιτς τράβηξε από τη φανέλα τον Ντέμπελε εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ στο 84ο λεπτό, με το αυτογκόλ του Χάνγκελαντ, ενώ είχαν την ευκαιρία να καθαρίσουν το παιχνίδι δύο λεπτά αργότερα, όταν κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Νάνι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Στόκνταλε, που έπεσε στη σωστή πλευρά.

Οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν εκ νέου στο 89' με τον Χάνγκελαντ, που κατάφερε να... διορθώσει το λάθος του και να χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του.

Νιούκαστλ - Αστον Βίλα 6-0

Εντυπωσιακή ήταν η Νιούκαστλ στην πρώτη της εμφάνιση στο Σεντ Τζέιμς Παρκ για τη νέα σεζόν. Οι «ανθρακωρύχοι» επιβλήθηκαν με 6-0 της Αστον Βίλα, η οποία παραμένει με υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο της, διατηρώντας το εντός έδρας αήττητο της περσινής αγωνιστικής περιόδου. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντριου Κάρολ, που πέτυχε χατ-τρικ.
 
Εύκολο απόγευμα πέρασαν οι παίκτες του Κρις Χόουτον, απέναντι στην απογοητευτική Αστον Βίλα, που δεν θύμισε σε τίποτα την εμφάνιση της 1ης αγωνιστικής. Οι «χωριάτες» είχαν την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν στο 9' κέρδισαν πέναλτι για την ανατροπή του Γιανγκ από τον Χάρπερ. Ο Κάριου πήρε θέση απέναντι από τον Χάρπερ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 1-0.

Η συνέχεια ανήκει αποκλειστικά στους γηπεδούχους, που έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντι στην άμυνα της Βίλα. Τον χορό των τερμάτων άνοιξε ο Μπάρτον στο 12ο λεπτό με ένα εκπληκτικό σουτ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και ο Νόλαν έκανε το 2-0 στο 31'.

Ο Κάρολ πήρε τη σκυτάλη στη συνέχεια και με δύο τέρματα, ένα στο 34' και ένα στην επανάληψη στο 67' ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0. Ο Νόλαν πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 88' γράφοντας το 5-0, ενώ το... κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Κάρολ στην εκπνοή του αγώνα που πέτυχε και χατ-τρικ.

Τα αποτελέσματα της Κυριακής (2η αγωνιστική)

Νιούκαστλ - Αστον Βίλα 6-0 (12' Μπάρτον, 31', 88' Νόλαν, 34', 64', 90'+4 Κάρολ)

Φούλαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (57' Ντέιβις, 90' Χάγκελαντ - 84' αυτ. Χάγκελαντ, 11' Σκόουλς)

Και τη Δευτέρα:

22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ

Βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
   
Τσέλσι            6
   
Αρσεναλ           4
   
Μπόλτον           4
   
Γουλβς            4
   
Μπέρμιγχαμ        4
   
Τότεναμ           4
   
Μάντσεστερ Γιουν. 4
   
Νιούκαστλ         3
   
Αστον Βίλα        3
   
Μπλάκμπερν        3
   
Μπλάκπουλ         3
   
Γουέστ Μπρομ      3
   
Φούλαμ            2
   
Λίβερπουλ         1 -1αγ.
   
Μάντσεστερ Σίτι   1 -1αγ.
   
Σάντερλαντ        1
   
Εβερτον           1
   
Στόουκ Σίτι       0
   
Γουίγκαν          0
   
Γουέστ Χαμ        0

Αναρτημένο στο in.gr ,  με πληροφορίες από www.sport.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...