Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Apple: Προ των πυλών η έκδοση 4.1 του iOS

Στην πρόσφατη εκδήλωση για τα νέα iPods ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Steve Jobs έκανε μια μικρή αναφορά στις επερχόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος iOS για τις φορητές συσκευές της εταιρείας.
Έτσι, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ...

κυκλοφορήσει η έκδοση 4.1 του iOS που θα είναι συμβατή με όσα μοντέλα iPhone και iPod Touch ήδη μπορούν να «τρέξουν» την έκδοση 4.0. Η αναβάθμιση αυτή υπόσχεται αρκετές διορθώσεις, ορισμένες βελτιώσεις και μερικά νέα χαρακτηριστικά. Αναλυτικότερα:
  1. Διορθώνει ορισμένα ενοχλητικά bugs, όπως δυσλειτουργίες του αισθητήρα απόστασης (proximity sensor), του bluetooth και, κυρίως, υπόσχεται να βελτιώσει την ταχύτητα του νέου λειτουργικού στο iPhone 3G.
  2. Προσθέτει ορισμένα νέα χαρακτηριστικά, όπως το Game Center (την πλατφόρμα multiplayer παιχνιδιών της Apple) και το Ping, που αποτελεί την προσπάθεια της αμερικάνικης εταιρείας να εισέλθει στον χώρο των social networks. Το Ping επιτρέπει στους χρήστες, που έχουν λογαριασμό στο iTunes Store να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα για τις μουσικές τους προτιμήσεις και να μαθαίνουν τα νέα για τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Η εταιρεία φιλοδοξεί ότι η μεγάλη βάση των 160 εκατομμυρίων πελατών που διατηρούν λογαριασμό στο iTunes Store αποτελεί το καλύτερο εχέγγυο για την επιτυχία του.
  3. Βελτιώνει ορισμένα από τα ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά με την προσθήκη των HDR λήψεων στις φωτογραφίες και την δυνατότητα ανεβάσματος βίντεο σε ποιότητα HD στο YouTube και στο MobileMe.
  4. Επιτρέπει, τέλος, την ενοικίαση επεισοδίων διαφόρων τηλεοπτικών σειρών αντί της νέας τιμής των 99 σεντς ανά επεισόδιο. Ωστόσο, η δυνατότητα αυτή αφορά μόνο όσους διατηρούν λογαριασμό στο αμερικάνικο iTunes Store.

Στην ίδια εκδήλωση, ο κ. Jobs έκανε αναφορά και στην επόμενη έκδοση του iOS, την 
4.2 που θα είναι διαθέσιμη το πιθανότερο εντός του προσεχούς Νοεμβρίου. Το κύριο χαρακτηριστικό του iOS 4.2 είναι η προσθήκη όλων των δυνατοτήτων της έκδοσης 4 στο iPad που ακόμα τρέχει την έκδοση 3.2, όπως η πολυδιεργασία (multitasking) και η δημιουργία φακέλων.

Για την ελληνική αγορά, το μείζον νέο είναι ότι επιτέλους θα προσφέρεται υποστήριξη ελληνικών μαζί με άλλες 29 ακόμα γλώσσες. Επιπλέον, η νέα έκδοση που θα είναι επίσης συμβατή με τα iPhone και iPod Touch, εισάγει την δυνατότητα ασύρματης εκτύπωσης καθώς και το χαρακτηριστικό ΑirPlay, που ουσιαστικά επιτρέπει το streaming κάθε είδους περιεχομένου (ήχος, φωτογραφία, βίντεο) μιας συσκευής σε κάποια άλλη. Περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχουν στο 
σχετικό site της Apple.


www.myphone.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...