Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

«Ασπίδα» από τη Ρηγίλλης στον Κ.Καραμανλή μετά τις νέες πιέσεις για το Βατοπαίδι

Κάλυψη στον Κώστα Καραμανλή για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου προσέφερε για άλλη μια φορά η Ρηγίλλης, μετά τις αυξανόμενες πιέσεις για εξηγήσεις από τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε την Παρασκευή, μιλώντας στον
ΒΗΜΑ 99,5: «Ένας πρώην πρωθυπουργός επιλέγει εκείνος τον χρόνο και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες θα απευθυνθεί στην κοινή γνώμη».
Το θέμα απέκτησε νέες διαστάσεις μετά την κατάθεση, την Τετάρτη, της συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη και συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι. Η κ. Πελέκη, που χειρίστηκε την πλειονότητα των υποθέσεων ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπαιδίου, είπε στην Επιτροπή ότι «προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς από τους καθ' ύλην αρμόδιους».
Επίσης, ανέφερε ότι δεν μπορεί κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη και να φταίνε τρίτοι για μία κυβερνητική απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό γραφείο.
Μετά την κατάθεση της κ. Πελέκη η Προανακριτική Επιτροπή θα επανεξετάσει το ενδεχόμενο κλήσης του πρώην πρωθυπουργού. Πάντως, στενοί συνεργάτες του διεμήνυαν την Πέμπτη ότι ο κ. Καραμανλής ό,τι είχε να πει το είπε.


Υπενθυμίζεται ότι οι βουλευτές της ΝΔ έχουν αποχωρήσει από την Προανακριτική Επιτροπή.






Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...