Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Τι είναι "Ο Χαφιές" ;

Με τον Ορο 'Χαφιές' εννοούμε το ατομο το οποίο συνεργαζεται με τις Αρχές
( Αστυνομία ή Στρατό ) και σκοπό εχει την συλλογή πληροφοριών για αλλα άτομα ή για παράνομες πράξεις.Ο Ορος 'Χαφιές' εχει αρνητική έννοια. Πoιό ειναι ομως το προφίλ ενος χαφιέ που συνεργαζεται με τις Αρχές ; Το προφίλ ενος χαφιέ ειναι ...

....οτι δεν έχει προφίλ ! Μπορει να ειναι οποιοδηποτε ατομο υπερανω υποψίας.Στην Ελλαδα πάντως εχουν αναφερθεί Περιπτώσεις Χαφιέδων να ειναι :
1- Καποιοι Σερβιτόροι
2- Κάποιοι Ταξιτζήδες
3- Κάποιοι Περιπτεράδες
4- Κάποιοι Μαγαζάτορες
5- Άτομα με υποκοσμική δράση. Μικροκακοποιοί, σωματέμποροι, πόρνες. ( Και όμως .. )
6- Καποιοι Αριστεριστές
7- Καποιοι Ακροδεξιοί. Ένθερμοι πατριώτες.
8- Κάποιοι δημοσιογράφοι.
9- Καποιοι αναρχικοί
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ 'ΧΑΦΙΕΔΩΝ'
Υποκρινονται πως ειναι κάτι αλλα στην ουσία ειναι κάτι αλλο.Πχ ενας αναρχικός με μακριά μαλλια , σκουλαρίκια, αξύριστος με σκισμένα παντελόνια που πεταει μολότοφ στο πολυτεχνείο μπορει στην Πραγματικότητα να ειναι 'Χαφιές' της αστυνομίας και να δίνει πληροφορίες για τους αλλους αναρχικούς.
Επίσης καποιος έμπορος Ναρκωτικων μπορει να ειναι 'Χαφιές'.Αυτος ο Εμπορος Ναρκωτικών μπορει να εχει την φήμη του πιό 'Αδιστακτου' και να ειναι το 'Πρώτο' ονομα στην πιάτσα των ναρκωτικών αλλα μπορει πίσω απο την 'Βιτρίνα' του να ειναι 'Χαφιές'.
ΑΣΣΥΛΙΑ
Συνήθως οι Χαφιεδες εχουν ασσυλία για τις παράνομες πραξεις τους δηλαδή δεν δικάζονται ούτε καταδικάζονται με ανταλαγμα την παροχή πληροφοριων προς τις Αρχες.
ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
'Χαφιεδες' υπαρχουν σε όλον τον κόσμο και χρησιμοποιουνται απο ολες τις αστυνομίες του κόσμου.
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΝΑΝ ΧΑΦΙΕ ;
Δύσκολο. Πάντως σε Γενικές γραμμές ο 'Χαφιές' εμφανιζεται ο πιό σκληροπυρινικός απο τους αλλους. Πχ ενας Αναρχικός που ειναι ο πιό αντιδραστικός για το συστημα και κανει τις μεγαλύτερες φασαριες και φαινεται αυτός που μισεί περισσοτερο το συστημα , αυτός συγκεντρώνει τις μεγαλυτερες πιθανότητες να ειναι ο 'Χαφιές'.


TNSite
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...