Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Κρέμα από γάλα καρύδας

Συστατικά
400 ml γάλα καρύδας
100 γρ. ζάχαρη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
30 γρ. κορν φλάουρ
1 κουτ. σούπας ροδόνερο
σκόνη κανέλας για πασπάλισμα
Τρόπος μαγειρέματος
1
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα 300 γρ. από το γάλα καρύδας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
2
Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη κρέμα καρύδας, έως ότου έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

3
Προτού βράσει το γάλα ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αυγών.
4
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα, χωρίς όμως να βράσει.
5
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ροδόνερο και ανακατεύουμε απαλά.
6
Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και πασπαλίζουμε προαιρετικά με κανέλα.


TLife.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...