Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Το παράπονο του Σάντος και η... αλήθεια του Κετσπάγια

Ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως κανείς στο «στρατόπεδο» της Εθνικής δεν είναι ικανοποιημένος από την ισοπαλία και ότι οι παίκτες του θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο τοποθέτησής τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πάντως υπογράμμισε πως βλέπει διάθεση από τους παίκτες του και αυτό είναι καλό. Ο Πορτογάλος επισήμανε ότι διέκρινε μια ανοργανωσιά μετά το 0-1 και γι' αυτό άλλαξε το σύστημα, ενώ για την αλλαγή του Σαμαρά ξεκαθάρισε πως δεν ήταν τραυματίας, αλλά τον έβγαλε για τον ξεκουράσει.
«Όταν δέχεσαι ένα γκολ τόσο νωρίς ό,τι πλάνα και να έχεις κάνει προφανώς είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν. Μας πήρε 20 λεπτά που ήμασταν πολύ νευρικοί και ακόμη και μετά το 25' που ισορροπήσαμε τα πράγματα δεν μπορέσαμε να μπούμε στην αντίπαλη περιοχή. Στο ημίχρονο είπα στους παίκτες μου ότι έχουμε ένα ημίχρονο για να γυρίσουμε το παιχνίδι, να ηρεμήσουν και άρχισαν να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία», τόνισε αρχικά ο Φερνάντο Σάντος και πρόσθεσε:

«Αυτό που είδα εγώ ήταν ανοργανωσιά μετά το γκολ που δεχθήκαμε. Από τη στιγμή που έβλεπα ότι δεν μπορούσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι προτίμησα να γυρίσω το σύστημα από αυτό που είχαμε δουλέψει σε αυτό που είχαν συνηθίσει οι παίκτες και κούμπωνε με τον αντίπαλο, για να τους εξηγήσω στο ημίχρονο».

Για την αλλαγή του Σαμαρά με τον Νίνη, ο Πορτογάλος τεχνικός εξήγησε: «Ο Σαμαράς φαινόταν κουρασμένος και θέλαμε να βάλουμε και τον Νίνη από αριστερά για να κλίνει προς το κέντρο και να κάνει κάποια σουτ. Μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή και με την είσοδο του Μήτρογλου στη συνέχεια μπορούσαμε να παίξουμε πάλι με δύο επιθετικούς».

Κατόπιν ανέφερε για τη συνέχεια: «Βλέπω πολύ μεγάλη διάθεση από την πλευρά των παικτών και αυτό είναι πολύ θετικό. Το σημερινό ματς έχει τελειώσει και κοιτάμε το επόμενο, στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Αυτό που θα πρέπει να αλλάξουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο είμαστε τοποθετημένοι στο γήπεδο. Οχι την ψυχολογία. Το ποδόσφαιρο είναι δουλειά, όχι ψυχολογία».

Και κατέληξε, λέγοντας: «Σίγουρα η ομάδα μας είναι καλύτερη από τη Γεωργία αλλά δεν το δείξαμε σήμερα. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από την ισοπαλία. Εμείς είχαμε χτυπήσει το καμπανάκι... Τώρα που παίζουμε με έναν αντίπαλο θεωρητικά πολύ δυνατό πιστεύω μπορούμε να αντεπεξέλθουμε».

Κετσπάγια: «Μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια»

Χαρούμενος από το θετικό αποτέλεσμα που πήρε η Γεωργία στο Καραϊσκάκη από την Ελλάδα, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο Τιμούρ Κετσπάγια.

«Αν πω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την ισοπαλία θα ήμουν ψεύτης. Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Δεν κερδίσαμε σήμερα αλλά κερδίσαμε άλλα πράγματα που είναι πολύ σημαντικά. Δεχθήκαμε μεγάλη πίεση και πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα από μια μεγάλη ομάδα που μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια», τόνισε ο Τιμούρ Κετσπάγια και πρόσθεσε:

«Σίγουρα έπαιξε ρόλο το γρήγορο γκολ που βάλαμε, αλλά αν το βάζαμε πιο μετά ίσως να παίρναμε τη νίκη γιατί μετά το 0-1 δεχθήκαμε μεγάλη πίεση από την Ελλάδα».

Ο τεχνικός της Γεωργίας, είπε στην συνέχεια: «Με βοήθησε ότι ξέρω το ελληνικό ποδόσφαιρο και την Εθνική ομάδα και ήταν πιο εύκολο να μεταφέρω στους ποδοσφαιριστές αυτό που ήθελα».

Κλείνοντας ανέφερε: «Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα μου και στην Ελλάδα. Ελλάδα και Κροατία είναι τα φαβορί του ομίλου. Ελπίζω να έχουμε τις ευκαιρίες να διεκδικήσουμε κι εμείς την πρόκριση».

Σπυρόπουλος: «Να ρεφάρουμε στην Κροατία»

Ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής μας, που σκόραρε και το γκολ της ισοφάρισης, ο Νίκος Σπυρόπουλος, αναφέρθηκε στο ισόπαλο 1-1 της πρεμιέρας με την Γεωργία, τονίζοντας πως πρέπει να ξεχάσουν αυτό το αποτέλεσμα και να πάνε την Τρίτη στην Κροατία για να ρεφάρουν τους χαμένους βαθμούς στο Καραϊσκάκη.

«Μιλήσαμε στο ημίχρονο και στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Πιέσαμε πιο ορθόδοξα, ήρθε η ισοφάριση αλλά δεν καταφέραμε να νικήσουμε, που ήταν το ζητούμενο. Κοιτάμε τη συνέχεια, έχουμε ένα δύσκολο ματς την Τρίτη και πρέπει να ρεφάρουμε για τους σημερινούς χαμένους βαθμούς. Είναι ένα διαφορετικό ματς, κόντρα σε μία καλή ομάδα σε δύσκολη έδρα. Θα παίξουμε το παιχνίδι μας, θέλουμε τη νίκη και ελπίζω να τα καταφέρουμε», είπε αρχικά ο Νίκος Σπυρόπουλος και πρόσθεσε:

«Ήταν μια σφαλιάρα για εμάς το γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε. Είχαμε πει να μπούμε δυνατά και έγινε το αντίθετο, πράγμα που μας επηρέασε στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, πιέσαμε, ισοφαρίσαμε αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι αφού έχουν ξεκινήσει τα παιχνίδια θα πρέπει να αφομοιώσουμε όσο πιο σύντομα τη φιλοσοφία του νέου προπονητή μας και να παρουσιαστούμε καλύτεροι την Τρίτη για να νικήσουμε».

in.gr , με πληροφορίες από www.sport.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...