Σε πέντε ακόμη μάνατζερ στρέφεται η έρευνα του ΣΔΟΕ, που έφερε στο φως την υπόθεση με το αφορολόγητο χρήμα παράγοντα της Θεσσαλονίκης. Τα κερδισμένα δελτία και οι διασταυρώσεις στοιχείων, για ξέπλυμα εκατομμυρίων ευρώ. Ποιοι πλήρωναν για αποτελέσματα αγώνων.Διεύρυνση της έρευνας του ΣΔΟΕ, στα οικονομικά πέντε ακόμα μάνατζερ...
ποδοσφαιριστών εξετάζει το ΣΔΟΕ σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247.
Μετά τα ευρήματα του ελέγχου στους τραπεζικούς λογαριασμούς γνωστού Έλληνα μάνατζερ, ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας προσανατολίζονται σε επέκταση της έρευνας σε καταθέσεις πέντε ακόμα γνωστών παραγόντων του Ελληνικού ποδοσφαίρου , που βρίσκονται πίσω από μεταγραφές ποδοσφαιριστών της Super League.
Η παρούσα μάλιστα συγκυρία θεωρείται κατάλληλη καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η περίοδος των μεταγραφών και εκφράζεται η βεβαιότητα ότι θα διαπιστωθούν φορολογικές και όχι μόνο παραβάσεις αντίστοιχες με αυτές που έφερε στο φως η υπόθεση του μάνατζερ Α.Τ.
Η έρευνα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εν λόγω μάνατζερ αποκάλυψε καταθέσεις ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ ενώ στις φορολογικές του δηλώσεις εμφάνιζε ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.
Πηγές του NEWS247 αναφέρουν ότι οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαθέτουν ήδη πληροφορίες για άλλους πέντε εκπροσώπους και ατζέντιδες παικτών, οι οποίοι σε καταθέσεις τους έχουν πολλά εκατομμύρια ευρώ, που όμως χαρακτηρίζονται αμφίβολης προέλευσης και φυσικά δεν εμφανίζονται σε φορολογικές δηλώσεις.
Δεν αποκλείεται μάλιστα η σχετική έρευνα να έχει ήδη ξεκινήσει και τα ευρήματα να δημοσιοποιηθούν σε χρόνο που θα θεωρηθεί κατάλληλος, όπως προφανώς συνέβη στην περίπτωση του Α.Τ.
Η έρευνα άλλωστε για τη συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε πριν από ένα έτος από στελέχη του ΣΔΟΕ στην συμπρωτεύουσα όπου έχει την έδρα του ο Α.Τ.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, ο συγκεκριμένος μάνατζερ που σημειωτέον εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό γνωστών ποδοσφαιριστών εμφάνιζε μικρά εισοδήματα στις φορολογικές του δηλώσεις αλλά όταν το ΣΔΟΕ προχώρησε στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών διαπιστώθηκε ότι παίκτες, μεγαλοπαράγοντες ελληνικών ομάδων και δικηγόροι είχαν καταθέσει στους λογαριασμούς του από το 2000 έως και σήμερα, συνολικά 26 εκατομμύρια ευρώ.
Διαπιστώθηκε ταυτόχρονα ότι στις φορολογικές δηλώσεις των ετών 2001, 2002 και 2003 ο μάνατζερ είχε συμπεριλάβει βεβαιώσεις από πρακτορεία σύμφωνα με τις οποίες στο διάστημα των ετών αυτών κέρδισε από το στοίχημα του ποδοσφαίρου 3 εκατ. ευρώ.
Η διαπίστωση τροφοδοτεί υποψίες για το ενδεχόμενο ο Α.Τ να εμπλέκεται σε αγώνες με προκαθορισμένο αποτέλεσμα ωστόσο, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διευκρινίζουν ότι από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν έχουν προκύψει στοιχεία που επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
“Προς το παρόν έχουμε να κάνουμε μόνο με φορολογικές παραβάσεις” σημειώνουν.
Το ύψος όμως των καταθέσεων και τα υπέρογκα ποσά που εμφανίζονται ως κέρδη από το στοίχημα αφήνουν ανοικτό ακόμα και ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Εκεί φέρεται να επικεντρώνεται πλέον το ενδιαφέρον του ΣΔΟΕ σε ότι αφορά την υπόθεση του Α.Τ παρότι στελέχη του αναγνωρίζουν ότι είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί ο ισχυρισμός ότι μέρος των χρημάτων προέρχονται από κερδισμένα δελτία στοιχήματος.
“Δεν έχει πείσει ότι τα χρήματα προέρχονται μόνο από προμήθειες από αγοραπωλησίες παικτών” λένε χαρακτηριστικά.
news247