Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Πόλεμος με τους κερδοσκόπους

Με ρητή εντολή, να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο αυτόφωρο, όποιος παραβαίνει τις ανώτατες τιμές στα καύσιμα, όπως ορίστηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης και δημοσιεύτηκαν νωρίς το πρωί, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διαβίβασε σχετικό έγγραφο με τα όσα προβλέπει ο νόμος για τους παραβάτες πρατηριούχους
Έτσι τα αποτελέσματα...

των ελέγχων που διεξάγουν από το πρωί συνεργεία του υπουργείου Ανάπτυξης, θα διαβιβάζονται απευθείας στις εισαγγελίες της χώρας, όπου διαπιστώνεται ότι πωλούνται καύσιμα πάνω από τις καθορισμένες τιμές και αυτομάτως θα κινείται η διαδικασία του αυτοφώρου.
Παρά τον καθορισμό του πλαφόν ωστόσο, σε δεκάδες πρατήρια της Αττικής, ακόμη και σε περιοχές του κέντρου (το News 247 έχει στη διάθεσή του τα στοιχεία) πρατήρια προμήθευαν βενζίνη αμόλυβδη με 1,489 ευρώ το λίτρο, ενώ άλλα αφού ξεπούλησαν με την ίδια τιμή, μετά το μεσημέρι οπότε και έγινε γνωστή η αυστηρή τήρηση του πλαφόν, κατέβασαν ρολά και τοποθέτησαν τη γνωστή ταμπέλα "Βενζίνη τέλος"!
Κόντρα με τους βενζινοπώλες
Παρά την άγρια κερδοσκοπία σε βάρος των καταναλωτών, τον Αύγουστο στην πρώτη απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δ.Χ. και από το πρωί της Κυριακής, οπότε εκατοντάδες Ι.Χ. έκαναν ουρές για βενζίνη, η ΠΟΠΕΚ (ομοσπονδία πρατηριούχων) διαμαρτύρεται για την επιβολή ανώτατης τιμής με συνεχείς ανακοινώσεις από το πρώι της Δευτέρας.
Οι πρατηριούχοι υποστηρίζουν, ότι θα έπρεπε να επιβληθεί όριο ανώτατης τιμής και στη χονδρική πώληση με βάση το νόμο 3054 του 2002 που δίνει αυτή τη δυνατότητα, καθώς όπως υποστηρίζουν ορισμένες εταιρίες πωλούν στη χονδρική τα καύσιμα σε τιμή ανώτερη από αυτή της πώλησης που καθορίζει το πλαφόν.
Απειλούν δε με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διότι σύμφωνα με την ΠΟΠΕΚ τα ΜΜΕ ώθησαν στη λήψη της απόφασης για το πλαφόν, αποδίδοντας την πρακτική κερδοσκοπίας ορισμένων, στο σύνολο των πρατηριούχων!
Και στην ανακοίνωσή τους, αποδίδουν το παράλογο του πανικού για βενζίνη την Κυριακή, παρά το γεγονός ότι την επομένη οι βυτιοφορείς δήλωσαν ότι θα εφοδιάζουν κανονικά την αγορά, σε κακό χειρισμό της κυβέρνησης, που είχε ως αποτέλεσμα να πλήξει τους καταναλωτές!
Χαρακτηριστά η ΠΟΠΕΚ αναφέρει:
"Το θέατρο του παραλόγου συμπληρώνεται και από το γεγονός ότι οι βυτιοφορείς δηλώνουν σήμερα ότι δεν θα κάνουν απεργία αλλά θα συνεχίσουν κανονικά τον εφοδιασμό των πρατηρίων. Αυτό σημαίνει ότι η απεργία που δεν έγινε ποτέ, υπό το κράτος του πανικού που δημιουργήθηκε, είχε σαν αποτέλεσμα να πληγούν οι καταναλωτές (οι οποίοι στήθηκαν σε ουρές εκατοντάδων μέτρων) και οι πρατηριούχοι".


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...