Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Για λίγα εκατοστά

Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, αποφάσισε να ξανακερδίσει τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου με το μεγαλύτερο γιοτ, μην αντέχοντας τη δεύτερη θέση, όπου τον έχει αφήσει ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Τώρα αναζητεί τρόπους να μεγαλώσει τη θαλαμηγό του.
Της θαλαμηγού γίνεται μεταξύ...
του Ροµάν Αµπράµοβιτς και του κυβερνήτη του Ντουμπάι, Μοχάµεντ µπιν Ρασίντ αλ Μακτούµ για λίγα εκατοστά!
Εδώ και ένα χρόνο όταν ο Ρομάν ναυπήγησε την "Έκλειψη", ένα υπερπολυτελές γιοτ αξίας περίπου 360 εκατομμύρια Ευρώ, έζωσαν τα μαύρα φίδια τον κυβερνήτη του Ντουμπάι γιατί πολύ απλά η θαλαμηγός του ήταν 40 εκατοστά μικρότερη από εκείνη του Ρώσου ολιγάρχη.
Αποφάσισε λοιπόν να ξανακερδίσει τον τίτλο του δισεκατομμυριούχου με τη μεγαλύτερη θαλαμηγό. Και πως θα το κάνει αυτό; Μα πολύ απλά μεγαλώνοντας το "Ντουµπάι", το υπερπολυτελές σκάφος του.
Η κατασκευάστρια εταιρεία που θα αναλάβει το έργο εξετάζει το ενδεχόμενο να τοποθετήσει κάτω από την πλώρη ένα ραντάρ. Με αυτόν τον τρόπο το η θαλαμηγός θα ξεπεράσει την "Εκλειψη" του Αµπράµοβιτς κατά 15 εκατοστά.
Μια άλλη λύση που προτείνεται είναι η κατασκευή μιας παραλίας µήκους περίπου 1,80 μέτρων, που θα προσαρτηθεί στην πρύµνη της θαλαμηγού.
Πρόκειται για εξέδρες που προσφέρονται για ηλιοθεραπεία ή για πάρτι στο επίπεδο της θάλασσας, ώστε να γλιστράει κανείς εύκολα στο νερό.
Η αραβική θαλαμηγός κατασκευάστηκε αρχικά για λογαριασµό του πρίγκιπα Τζέφρι Μπολκία, του άσωτου αδελφού του σουλτάνου του Μπρουνέι. Η αποπεράτωση του πλοίου ολοκληρώθηκε στο ναυπηγείο του Μακτούµ, στο Ντουµπάι, το 2006.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...