Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σχέδιο για μεγάλες αλλαγές

Συνάντηση διαλόγου ενόψει των μεγάλων αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οργανώνει, σήμερα, το υπουργείο Παιδείας στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Η έναρξη των εργασιών θα γίνει από τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου και θα παρευρίσκονται...
η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των Διοικήσεων Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων.
Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι, επίσης, ο υπουργός Επιστήμης, Έρευνας και Τεχνολογίας της Πορτογαλίας, Jose Mariano Gago, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δρ. Ανδρέας Δημητρίου και ο πρώην πρόεδρος του Dublin City University, Ferdinand von Prondzynski.
Το υπουργείο Παιδείας δρομολογεί μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και η Άννα Διαμαντοπούλου θα προτείνει μέχρι και συγχωνεύσεις τμημάτων, αλλά και πανεπιστημίων, αλλά και αλλαγή του τρόπου διοίκησης.
Ταυτόχρονα, ένα νέο σύστημα εισαγωγικών εξετάσεων, που θα εφαρμοσθεί για πρώτη φορά τη σχολική χρονιά 2013-14, έρχεται να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές στον χάρτη της Παιδείας. Αφορά στους μαθητές, οι οποίοι του χρόνου θα φοιτήσουν στην πρώτη τάξη του λυκείου.
Το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα είναι σε εντελώς διαφορετική βάση. Τα μαθήματα, στα οποία θα εξετάζονται οι υποψήφιοι, θα είναι, κατά πάσαν πιθανότητα, τέσσερα.
Τα ίδια τα Πανεπιστήμια θα έχουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των φοιτητών τους, αφού θα βάζουν συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα, που επιθυμούν. Οι υποψήφιοι θα εισάγονται σε σχολές και όχι σε τμήματα. Το «ξεκαθάρισμα» θα γίνεται μετά το πρώτο έτος στο Πανεπιστήμιο. Θα υπάρχουν, στις σχολές πλέον, εξετάσεις και ανάλογα με τις επιδόσεις του ο φοιτητής θα εγγράφεται στο τμήμα που επιθυμεί.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...