Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Στα άκρα με μπλόκα

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι μεταφορείς που δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν τον αγώνα τους. Σκληρή στάση και από την κυβέρνηση. Φαινόμενα που προκαλούν ανησυχία με επιθέσεις σε φορτηγά. Συλλήψεις απεργών στην Εγνατία. Συνεδριάζουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.
Στους δρόμους παραμένουν...
οι μεταφορείς, που δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν την κόντρα με την κυβέρνηση στα άκρα, καθώς δεν ικανοποιήθηκαν από τις γραπτές δεσμεύσεις του υπουργού Υποδομών Δημήτρη Ρέππα. Στα μπλόκα του Λεκανοπεδίου βρίσκονται ακινητοποιημένα περίπου 740 φορτηγά, ενώ προς το παρόν δεν υπήρξαν νέες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά.
Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα, ενώ στη συνέλευση έχει κληθεί να παραστεί ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης.
Ανησυχία επικρατεί για το που μπορεί να οδηγήσει η σύγκρουση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων με την κυβέρνηση, καθώς τα τελευταία 24ωρα πληθαίνουν τα κρούσματα βίας.
Ένταση προκλήθηκε χθες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης όταν απεργοί εμπόδισαν φορτηγά μεταφορικών εταιριών να βγουν από το λιμάνι.
Την Παρασκευή και το Σάββατο, σημειώθηκαν επιθέσεις σε φορτηγά με ξένες πινακίδες και Έλληνες οδηγούς που μετέφεραν προϊόντα για σούπερ μάρκετ στην Αθήνα. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα φορτηγά στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως για την καλύτερη τροφοδοσία της αγοράς, σήμερα Κυριακή (όπως και χθες) τα βυτιοφόρα φορτηγά δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, κινούνται ελεύθερα τα βυτιοφόρα, με απόφαση του υπουργού Υποδομών.
Χθες πραγματοποιήθηκαν και οι δύο πρώτες συλλήψεις οδηγών φορτηγών. Οι συλλήψεις έγιναν στην Εγνατία Οδό, καθώς οι μεταφορείς με τα οχήματά τους βρίσκονταν στο ρεύμα προς Ξάνθη και παρεμπόδιζαν τα οχήματα να κινηθούν.
Προς το παρόν δεν υπάρχει φως στο τούνελ της κόντρας, καθώς φαίνεται ότι μεταξύ των ιδιοκτητών, έχουν επικρατήσει οι "σκληροί", που λένε ότι πλέον δεν έχουν τίποτα να χάσουν και κάνουν λόγο για εμπαιγμό. Από την άλλη σκληρή στάση κρατά και η κυβέρνηση που διαμηνύει ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος.
Η απεργία και τα μπλόκα έχουν προκαλέσει ασφυξία στην αγορά, ενώ κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσουν οι κινητοποιήσεις, καθώς οι μεταφορείς προειδοποιούν για νέους αιφνιδιασμούς σε δρόμους και λιμάνια.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...