Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πρώτος στην Ιαπωνία ο Σόλμπεργκ, ο οποίος τρέχει με πυρετό


Στην Ιαπωνία εξελίσσεται αυτό το τριήμερο ο 10ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι. Σήμερα, πραγματοποιήθηκαν 8 χωμάτινες ειδικές διαδρομές και η κατάταξη έδειξε κορυφαίο όλων, τον Πέτερ Σόλμπεργκ με Citroen C4. Ο Νορβηγός, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, τρέχει με πυρετό και σίγουρα οι χρόνοι αλλά και η πρώτη θέση στην οποία βρίσκεται θεωρούνται επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε και ένα κλαταρισμένο ελαστικό.

Ο Μίκο Χιρβόνεν με Ford Focus βρίσκεται στην 2η θέση με διαφορά 9,4 δευτερόλεπτα από τον Σόλμπεργκ
Ο Μίκο Χιρβόνεν με Ford Focus βρίσκεται στην 2η θέση με διαφορά 9,4 δευτερόλεπτα από τον Σόλμπεργκ
Πίσω του με διαφορά 9,4 δευτερόλεπτων ακολουθεί ο Μίκο Χιρβόνεν με Ford Focus και ο Σεμπαστιάν Οζιέ με Citroen C4 και διαφορά 21,3 δευτερολέπτων. Σε απόσταση αναπνοής από τον οδηγό της C4, είναι ο Λάτβαλα με Ford (+22.4 από τον πρώτο). Ακολουθούν άλλα δύο C4 με τους Ντάνι Σόρντο και Σεμπαστιάν Λεμπ και διαφορές 36,5 και 54,5 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Λεμπ ξεκινούσε σήμερα πρώτος, πράγμα που τον δυσκόλευε στην οδήγηση, αφού αναγκαζόταν να «ανoίγει» δρόμο. Γενικά πάντως, υπήρξαν παράπονα για τις ειδικές διαδρομές τις οποίες «έσκαβαν» τα αγωνιστικά και πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να οδηγήσουν στα αυλάκια με αποτέλεσμα να ακουμπάει η «ποδιά» στο δρόμο.

Την πρώτη δεκάδα της κατάταξης συμπληρώνουν οι, Χένινγκ Σόλμπεργκ, Γουίλσον Βιλάγκρα και Ραϊκόνεν. Από τις 10 ειδικές που έχουν πραγματοποιηθεί (Πέμπτη και Παρασκευή), ο Πέτερ Σόλμπεργκ έχει κερδίσει τις τρεις, από δύο οι Χιρβόνεν και Οζιέ και από μία οι Λεμπ, Χένινγκ Σόλμπεργκ και Λάτβαλα.

Ο αγώνας συνεχίζεται αύριο με την διεξαγωγή άλλων 8 ειδικών διαδρομών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...