Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Μοσχαρίσιο ρολό

Υλικά


* Μοσχάρι, 4 τμχ., εσκαλόπ (μοσχάρι Καρυάς Τρικάλων Κορινθίας)
* Ελαιόλαδο, 100 γρ., Κορινθίας
* Σπανάκι, 150 γρ., φρέσκο
* Καρότο, 150 γρ.
* Σέλινο, 150 γρ.
* Μαϊντανός, 150 γρ.
* Κρεμμύδι ξηρό, 100 γρ.
* Παρμεζάνα, 100 γρ.
* Αυγό, 1 τμχ.
* Κύβος βοδινού ζωμού, 1 τμχ.
* Μοσχοκάρυδο, 5 γρ.
* Μπαχάρι, 5 γρ.
* Δενδρολίβανο, 5 γρ.
* Κύμινο, 5 γρ.
* Κάρδαμο, 5 γρ.
* Πιπέρι, 5 γρ.
* Αλάτι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα εσκαλόπ σε πολύ-πολύ λεπτή μορφή, δηλαδή τα χτυπάμε ώστε να γίνουν πολύ-πολύ λεπτά, τα τετραγωνίζουμε και κόβουμε τα περισσεύματα. Αφού πλύνουμε τα λαχανικά, κόβουμε το σπανάκι, τα καρότα, το σέλινο και το μαϊδανό και τα βάζουμε στο blender. Προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι και όλα τα καρυκεύματα.
Τσιγαρίζουμε το 70% του μείγματος αυτού με λίγο λάδι και κρεμμύδι και προσθέτουμε τα 100 gr παρμεζάνας και το φρέσκο αυγό.
Αφού το μείγμα πάρει χρώμα, το τοποθετούμε στα 4 προετοιμασμένα εσκαλόπ, τα ρολάρουμε και τα δένουμε στις 2 άκρες με το σπάγκο.
Στη συνέχεια βάζουμε τα εσκαλόπ σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, το κύβο βοδινού ζωμού και ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε.
Αφού πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το υπόλοιπο 30% του μείγματος μπαχαρικών και λαχανικών, λίγο λάδι ακόμα και τέλος ρίχνουμε τα 250 ml κρασιού. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στους 180 º C για 45 λεπτά.

Συμβουλές

Μπορούμε να το σερβίρουμε με: πατάτες τηγανητές, ρύζι basmati ή πουρέ πατάτας.

Θα χρειαστείτε και δεματικό σπάγκο για να δέσετε τα κομμάτια
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...