Αναστάτωση προκλήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν Βολιώτισσα μετέβη εκεί με τα τέσσερα εγγόνια της, ζητώντας να εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν έχουν βιαστεί ή όχι. Πρόκειται για δύο αγόρια και δυο κορίτσια, ηλικίας έως 12 ετών, τα οποία τα τελευταία χρόνια με εντολή Εισαγγελέα, είναι τρόφιμοι του Ορφανοτροφείου Βόλου, ενώ αρκετές ημέρες ζουν με την γιαγιά και τον θείο τους σε σπίτι σε συνοικία του Βόλου.
Ο Διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής κ. Γεωργαδάκης στον οποίο απευθύνθηκε η γιαγιά των μικρών παιδιών, ακολούθησε τη νόμιμη οδό και ενημέρωσε όλες τις αρχές (Διοίκηση Νοσοκομείου, Αστυνομική Διεύθυνση) για το περιστατικό, διότι μόνο με εντολή της Εισαγγελίας θα μπορούσε να εξετάσει τα παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργαδάκης ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση, και υπηρεσιακά ζητήθηκε η συνδρομή της Εισαγγελέως ανηλίκων και αν κρίνει η ίδια ότι πρέπει να περάσουν μια τέτοια δοκιμασία, τότε εγγράφως θα ζητηθεί η εξέταση των τεσσάρων παιδιών.
Η Αστυνομία (όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες) η οποία ενημερώθηκε τη Δευτέρα, γνωρίζει εδώ και αρκετά χρόνια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζουν, όταν φεύγουν με άδεια από το Ίδρυμα.
Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετές φορές η Αστυνομία είχε επέμβει για να βρει τα παιδιά, τα οποία έπαιρνε ορισμένες φορές από το Ορφανοτροφείο ο θείος τους και ζητούνταν η συνδρομή της για να βρεθούν και να γυρίσουν πίσω.
Αυτές τις ημέρες τα παιδιά ήταν και πάλι με την γιαγιά και τον θείο τους, διότι ο πατέρας τους (γιος και αδελφός) έχει πεθάνει εδώ και χρόνια, ενώ η μητέρα των ανηλίκων διαμένει στην Αθήνα.
Η γιαγιά ως φαίνεται έχει υπόνοιες ότι τα τέσσερα ανήλικα εγγόνια της έχουν πέσει θύμα βιασμού, αλλά όμως έως τώρα κανένα στοιχείο δεν τεκμηριώνει την άποψή της.
Αν όντως έχουν συμβεί πραγματικά περιστατικά σε βάρος των παιδιών, αυτό θα εξεταστεί και εφόσον αποδειχθεί ότι έγινε κάτι τέτοιο, τότε θα γίνει έρευνα, τόσο στο Ορφανοτροφείο, όσο και στο περιβάλλον της οικογένειας των παιδιών.
Το Ορφανοτροφείο Βόλου, το οποίο έγινε «παρκινγκ» ψυχών μικρών παιδιών, έχει επωμισθεί το βάρος να μεγαλώνει παιδιά τα οποία είναι από 2-17 ετών. Πολλές φορές υπήρξαν μαρτυρίες σεξουαλικής παρενόχλησης μικρότερων παιδιών από μεγαλύτερα και η διοίκηση προσπαθεί να επιληφθεί των θεμάτων αυτών παίρνοντας διάφορα μέτρα.
Όσον αφορά το οικογενειακό περιβάλλον, τις αρχές τις απασχολούν οι προσωπικές επιλογές του θείου των παιδιών, οι οποίες δεν συνάδουν με τις αρχές της οικογενειακής παράδοσης.
Πηγές του Ορφανοτροφείου αναφέρουν ότι η γιαγιά των παιδιών προβαίνει σ’ αυτές τις ενέργειες για να πάρει τα παιδιά από το Ορφανοτροφείο και να ζουν στο σπίτι της, ώστε να παίρνει και τα διάφορα επιδόματα που δίνει η πολιτεία.
Η υπόθεση πιστεύεται ότι θα τελειώσει τις επόμενες ημέρες, τα «τραύματα» όμως στις ψυχές αυτών των παιδιών, θα μείνουν για πάντα ανοιχτές.
almyrosinfo.gr