Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Ο θηλυκός Ασπροδόντης

Την έσωσαν, την πήραν σπίτι και την εκπαίδευσαν να είναι άκακη. Ο λόγος για τη λύκαινα Σάντοου, η οποία μένει μαζί με ένα ζευγάρι Αμερικανών και έχει προσφέρει στην οικογένεια επτά λυκάκια.
Η ιστορία του "Ασπροδόντη"...
του ανήμερου και αδάμαστου λύκου που υποτάχθηκε σε ένα νεαρό χρυσοθήρα αφήνοντας πίσω του την άγρια φύση μένοντας πιστός στο αφεντικό του είναι τελικά πραγματική.
Πρόκειται για τη θηλυκή λύκαινα Σάντοου, την οποία έσωσε ένα ζευγάρι από τη Καλιφόρνια. Ο Πολ Ποντέλλα και η Κολέτ Ντουβαλ μοιράζονται το σπίτι τους και το καναπέ τους με τη Σάντοου αλλά και με 7 λυκάκια αφού ζευγάρωσαν έναν αρσενικό σκύλο μαζί της.
Η Σάντοου δείχνει φιλική και ήρεμη και έχει εξημερωθεί πλήρως, ενώ ο Πολ δεν διστάζει να βάλει ακόμα και το χέρι του μέσα στο στόμα της Σάντοου για να το αποδείξει.
Ωστόσο η εικόνα αυτή με τη λύκαινα να είναι άκακη σαν αρνάκι, είναι αποτέλεσμα αρκετών ωρών εκπαίδευσης καθώς όπως είναι φυσικό η Σάντοου ήταν επιφυλακτική και εχθρική.
Όπως αναφέρει ο Πολ, "είναι γεγονός ότι τα άγρια ζώα μπορούν να εξημερωθούν και να ζήσουν με τους ανθρώπους εαν τους δείξουν την αγάπη τους, τα ταΐσουν και αφιερώσουν χρόνο σε αυτά".
Μάλιστα, τα μέλη της οικογένειας έχουν αυξηθεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα το ζευγάρι να μετακομίσει σε μια φάρμα για να έχουν οι λύκοι χώρο να παίξουν, αφού τώρα τρέχουν πάνω κάτω πάνω σε καναπέδες και κρεβάτια.
Το ζευγάρι μέσω του προγράμματος "Shadowland Foundation" ενημερώνουν παιδιά και μεγάλους για τα υπέροχα αυτά πλάσματα μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων μεταλαμπαδεύοντας τις γνώσεις τους από την εμπειρία τους.
Όπως και ο Ασπροδόντης έτσι και η Σάντοου απέδειξαν ότι τα αγρίμια και οι άνθρωποι έχουν κάτι κοινό που τους ενώνει και που δε χρειάζεται κοινή γλώσσα για να εκφραστεί.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...