Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Παναθηναϊκός τρίτο φαβορί του ομίλου στο Champions League


Τρίτο φαβορί από τον 4ο όμιλο για πρόκριση στους «16» του Champions League είναι ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον ειδικό δείκτη Euro Club Index της Infostrada.

Η εταιρία στατιστικής αναλύει εδώ και χρόνια τους αγώνες των ευρωπαϊκών συλλόγων, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να δημιουργήσει ειδικούς πίνακες.

Σύμφωνα με τον πίνακα πιθανοτήτων για την πορεία κάθε ομάδας στα Κύπελλα Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει 35% για πρόκριση στην πρώτη νοκ-άουτ φάση του Champions League, έναντι 44% της Ρούμπιν Καζάν και 22% της Κοπεγχάγης. Δεδομένο θεωρείται, βέβαια, ότι η Μπαρτσελόνα θα καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 4ου ομίλου (99%).

Πάντως, οι «πράσινοι» έχουν -σύμφωνα πάντα με την Infostrada- και 10 στις 100 πιθανότητες να περάσουν στους προημιτελικούς, 3% να προκριθούν στους «4» και 1% να συμμετάσχουν στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Φαβορί για το τρόπαιο είναι η Μπαρτσελόνα με 30%, ενώ ακολουθούν Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ποσοστό 16%.

Όσο για το Europa League, ανάμεσα στις τρεις ελληνικές ομάδες, ο ΠΑΟΚ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να περάσει στους «32» με 53% και ακολουθούν η ΑΕΚ (29%) και ο Άρης (16%).

Ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου δεν υπάρχει, αλλά εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η Πόρτο (12%) θεωρείται επικρατέστερη της Λίβερπουλ (10%) και της Σεβίλης (7%), ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Λιλ (4%), πιο ψηλά δηλαδή από την κάτοχο του τίτλου, Ατλέτικο Μαδρίτης, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Αϊντχόφεν (3%).

Στον πίνακα με την ειδική βαθμολογία των Ευρωπαϊκών Συλλόγων (κάτι αντίστοιχο με το ranking της UEFA), κορυφαία ομάδα της ηπείρου είναι η Μπαρτσελόνα και ακολουθούν κατά σειρά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Ρεάλ Μαδρίτης. Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση έχει ο Παναθηναϊκός (44) και ακολουθούν Ολυμπιακός (64), ο ΠΑΟΚ (87), η ΑΕΚ (105), ο Αρης (159) και η Λάρισα (254).



in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...