Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Η Lehman πουλάει ακόμα

Περισσότερα από 12 εκατομμύρια δολάρια απέφερε η πώληση των έργων τέχνης που βρίσκονταν στους τοίχους της Lehman Brothers που κήρυξε πτώχευση πριν από δύο χρόνια. Με τα έσοδα από τη δημοπρασία θα καλυφθεί μέρος του τεράστιου χρέους της τράπεζας προς τους πιστωτές της
Έργα τέχνης που κοσμούσαν...
τους τοίχους και τις και τις αίθουσες των γραφείων της Lehman Brothers πουλήθηκαν σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη και απέφεραν κάτι περισσότερο από 12 εκατομμύρια δολάρια.
Η άλλοτε πανίσχυρης αμερικανικής τράπεζας κήρυξε πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από δύο χρόνια μετά την απώλεια περίπου 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την αποτυχία της να διαπραγματευτεί την εξαγορά της από την Bank of America και την Barclays Capital.
Τη δημοπρασία πραγματοποίησε ο οίκος Sotheby’s και τα θα καλύψουν μέρος του χρέους της τράπεζας προς τους πιστωτές της, το οποίο φτάνει τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια!
Όπως αναφέρει το CNN την επόμενη Τέταρτη μια δεύτερη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Christie's στο Λονδίνο.
Η Lehman Brothers στο Ηνωμένο Βασίλειο τέθηκε υπό καθεστώς εκκαθάρισης, και η PricewaterhouseCoopers έχει διοριστεί για να πουλήσει τα περιουσιακά της στοιχεία.
Όσο αφορά τη δημοπρασία της Νέας Υόρκης τα πιο ακριβά έργα αναδείχθηκαν αυτό της Τζούλι Μεχρέτου από την Αιθιοπία και μια ελαιογραφία του Λίου Γε από την Κίνα.
Το έργο της Μεχρέτου με τίτλο "Άτιτλο" 1 πωλήθηκε λίγο πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ η ελαιογραφία του Λίου με τίτλο "The Long Way Home" έφτασε τα 962.500 δολάρια.
Ωστόσο, το έργο του Χιρστ, με τίτλο "We’ve Got Style", που είχε αρχικώς εκτιμηθεί στο ένα εκατομμύριο δολάρια, δεν κατάφερε να πωληθεί.
Στην ευρωπαϊκή δημοπρασία θα βγουν στο σφυρί έργα των Λούσιαν Φρόιντ και Γκάρι Χιουμ, τα οποία αναμένεται να αποφέρουν 2 εκατ. δολάρια.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...