Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Όταν ο Steve Jobs έφυγε από την Apple

Στην ιστορία των υπολογιστών η 16η Σεπτεμβρίου 1985 αποτέλεσε μια ημέρα με ιστορική σημασία. Σηματοδότησε την αρχή του τέλους των εποχής των υπολογιστών της Apple, με τη σημασία που είχε ως τότε, και άνοιξε το δρόμο για την μετέπειτα εμφάνιση των iMac, iPod και λοιπών.
Ρίχνοντας μια ματιά στο
παρελθόν ο Steve Jobs περιγράφει την 16η Σεπτεμβρίου ως τη χειρότερη ημέρα στην καριέρα του. Όχι μόνο γιατί εγκατέλειψε την Apple μετά από 10 χρόνια αλλά και γιατί αποβλήθηκε από την ίδια του την εταιρεία, υποχρεούμενος να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο.
Όταν οι Steve Jobs και Steve Wozniak ίδρυσαν την Apple, είχαν αρκετές γνώσεις για τους υπολογιστές αλλά καμία εμπειρία από διοίκηση επιχειρήσεων. Η ραγδαία ανάπτυξη της Apple σε μια κορυφαία εταιρεία στην περιοχή του personal computing, έκανε επιτακτική την πρόσληψη ενός έμπειρου στελέχους που θα αναλάμβανε τη διοίκηση της εταιρείας. Και ο Steve Jobs επέλεξε γι' αυτή τη δουλειά τον John Sculley, μάνατζερ της Pepsi Cola.
Όμως γρήγορα φάνηκε το μεγάλο κενό που χώριζε τον Sculley με τον Jobs. Οι συγκρούσεις μεταξύ τους γίνονταν όλο και πιο συχνές με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην αποβολή του Jobs από την εταιρεία του. Κάτι που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1985.


pcnea.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...