Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Λε Μοντ VS Σαρκοζί

Ευθεία επίθεση κατά της γαλλικής προεδρίας εξαπέλυσε η εφημερίδα «Le Monde» (Λε Μοντ) η οποία ισχυρίστηκε ότι με την ανοχή του ίδιου του προέδρου της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, παραβιάστηκαν
οι νόμοι περί προστασίας των πηγών των δημοσιογράφων στο πλαίσιο του πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου Βερτ-Μπετανκούρ και ανακοίνωσε πως καταθέτει μήνυση στη δικαιοσύνη.

Η διευθύντρια σύνταξης της εφημερίδας αναφέρει σε σχετικό κείμενο που θα δημοσιευτεί στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα με αυριανή ημερομηνία: «Για να προσδιορίσει την ταυτότητα της πηγής πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν στη “Λε Μοντ” για την υπόθεση Βερτ-Μπετανκούρ και για να επιχειρήσει να βάλει τέλος στις αποκαλύψεις στον Τύπο για την έρευνα αυτή, το μέγαρο των Ηλυσίων (δηλαδή το προεδρικό μέγαρο) προσέφυγε στη διάρκεια του Ιουλίου σε διαδικασίες που παραβιάζουν άμεσα το νόμο περί προστασίας του απορρήτου των πηγών των δημοσιογράφων».

Ενώ παρακάτω αναφέρεται: «Η “Λε Μοντ” θα καταθέσει μήνυση κατ' αγνώστων για παραβίαση του απορρήτου των πηγών. Χρησιμοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της αντικατασκοπείας για να αναζητηθεί ο πληροφοριοδότης ενός από τους δημοσιογράφους μας».

Από την πλευρά της η γαλλική προεδρία διέψευσε τις κατηγορίες της «Λε Μοντ» και διαβεβαίωσε πως «δεν έδωσε την παραμικρή οδηγία» για να διεξαχθούν έρευνες με στόχο να βρεθεί μια πηγή πληροφοριών στο πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο Βερτ-Μπετανκούρ.

Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου της γαλλικής προεδρίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το μέγαρο των Ηλυσίων διαψεύδει πλήρως τις κατηγορίες της “Λε Μοντ” και η προεδρία της Δημοκρατίας διευκρινίζει πως ουδέποτε έδωσε την παραμικρή οδηγία σε οποιαδήποτε υπηρεσία».
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...