Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Μπάχαλο λίγες ώρες πριν το τζάμπολ της φετινής Α1

Οι παίκτες εννέα ομάδων της Α1 ξεκαθάρισαν πως εμμένουν στην απόφασή τους για απεργία. Οι διοικήσεις τους, όμως, ετοιμάζονται να παίξουν (;) μπάσκετ σήμερα Σάββατο. Η Α1 αρχίζει! Μπορεί και όχι...
Η έναρξη της φετινής Α1 πήρε αναβολή την...
περασμένη εβδομάδα, έπειτα την απεργία την οποία ψήφισε η πλειοψηφία των μελών του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (151-24 το αποτέλεσμα). Έκτοτε οι διοικήσεις των 14 ΚΑΕ συναντήθηκαν με τον ΠΣΑΚ και τον ΕΣΑΚΕ, εν συνεχεία με την ΕΟΚ, ο ΠΣΑΚ τα είπε και με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, αλλά η «χρυσή τομή» ακόμα αγνοείται.
Από την Πέμπτη, ωστόσο, η μία ΚΑΕ μετά από την άλλη ανακοίνωσαν την επιθυμία και την πρόθεσή τους η Α1 της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 να αρχίσει σήμερα. Και με αυτό το σκεπτικό ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε το βράδυ της Παρασκευής για την Αθήνα, ο Ολυμπιακός για τη Θεσσαλονίκη κι ο Ηλυσιακός για την Καβάλα.
Δυστυχώς για τις περισσότερες εξ αυτών ομάδες, οι παίκτες τους ανακοίνωσαν, με τη σειρά τους, πως συνεχίζουν την απεργία. Το μεσημέρι της Παρασκευής οι παίκτες-μέλη του ΠΣΑΚ των Πανιώνιου, Αμαρουσίου, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, Άρη, Κολοσσού, ΑΕΚ, Καβάλας κι Ηλυσιακού δήλωσαν από κοινού με τον Σύνδεσμό τους πως «εμείς οι παίκτες των παραπάνω ομάδων στηρίζουμε την απεργία η οποία έχει εξαγγελθεί και θα συμμετέχουμε κανονικά σε αυτήν».
Την ίδια ώρα ο ΕΣΑΚΕ είναι έτοιμος να ρίξει «καμπάνες» σε όποιον εμποδίσει την αυριανή έναρξη της Α1 και... η κόντρα καλά κρατεί.
Αν η νέα χρονιά είναι να αρχίσει το Σάββατο, θα φανεί σε «Αλεξάνδρειο» και Καλαμίτσα. Μέχρι να πάει 5μ.μ., υπομονή... Σε όσους έχει απομείνει...
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής όπως έχει οριστεί από τον ΕΣΑΚΕ:


Α1 - 1η αγωνιστική


Σάββατο 23/10/10
5μ.μ. Αλεξάνδρειο: Άρης-Ολυμπιακός (novasports 3)
5μ.μ. ΔΑΚ Καλαμίτσας: Καβάλα-Ηλυσιακός
7μ.μ. ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (ΕΤ1)


Κυριακή 24/10/10
4.30μ.μ. ΚΓ Ελληνικού: ΑΕΚ-Ίκαρος Καλλιθέας (novasports 4)
5μ.μ. Ιβανώφειο: Ηρακλής-Πανελλήνιος
5μ.μ. Βενετόκλειο: Κολοσσός Ρόδου-Περιστέρι
7μ.μ. ΚΓ Νέας Σμύρνης: Πανιώνιος-Μαρούσι


Πηγή: gazzetta.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...