Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Σαββατοκύριακα του Οκτωβρίου στο Παιδικό Μουσείο για παιδιά 3-6 χρόνων

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο υπάρχει για να ενθαρρύνει κάθε παιδί να ανακαλύπτει, να κατανοεί, να μαθαίνει, να χαίρεται, και να διαμορφώνει τον εαυτό του και τον κόσμο μέσα στον οποίο ζει, με σεβασμό στην ατομικότητα και έμφαση στη συνεργασία. Έτσι, τον Οκτώβριο, τα παιδιά 3-6 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία, έχοντας ως βασικό υλικό τον πηλό, να συμμετέχουν σε διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα:



2 & 3 Οκτωβρίου 2010, «Οι φωλιές των πουλιών»
Μέσα από παιχνίδια αισθήσεων, τα παιδιά ανακαλύπτουν υλικά της φύσης όπως φύλλα, χόρτα, ξύλα, κουκουνάρια, κλαράκια και άλλα υλικά που μπορούμε να μαζέψουμε από κάποιο κήπο ή δάσος. Παρατηρούν φωλιές πουλιών από τις συλλογές του μουσείου και κατασκευάζουν με φυσικά υλικά και πηλό, τη δική τους φωλιά για τα πουλιά.


9 & 10 Οκτωβρίου 2010, «Σπίτι μου σπιτάκι μου»
Σε τι είδους σπίτια ζούσαν οι πρώτοι άνθρωποι; Σε τι σπίτι έμενε ο παππούς και η γιαγιά μου; Πώς είναι το δικό σπίτι; Τα παιδιά αντιλαμβάνονται την εξέλιξη της κατοικίας στο πέρασμα του χρόνου και δημιουργούν με πηλό το σπίτι των ονείρων τους.


16 & 17 Οκτωβρίου 2010, «Στο βουνό εκεί ψηλά»
Μια φορά και έναν καιρό, οι πρώτοι άνθρωποι, ανακάλυψαν ότι μόλις ανακάτεψαν χώμα και νερό έγινε… πηλός. Με μια ιστορία ξεκινάει η δραστηριότητα, μέσα από την οποία τα παιδιά αντιλαμβάνονται τη χρήση του πηλού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια, με βασικό υλικό τον πηλό φτιάχνουν το δικό τους φανταστικό βουνό χρησιμοποιώντας και άλλα φυσικά υλικά.


23 & 24 Οκτωβρίου 2010, «Η παρέλαση των ζώων»
Με αφήγηση, εικόνες και παιχνίδια αντιστοίχισης, τα παιδιά ταξιδεύουν στον κόσμο των ζώων. Μέσα από τη δραστηριότητα ανακαλύπτουν υλικά, τρόπους και ευκαιρίες ώστε να αποδώσουν μορφή σε διάφορα αγαπημένα τους ζώα.


Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου-Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων” με τη συνεργασία του σωματείου “Ελληνικό Παιδικό Μουσείο” είναι Τρίτη έως Παρασκευή 10:00–14:00 και τα Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. H διάρκεια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι 45 λεπτά και επαναλαμβάνονται κάθε μία ώρα ξεκινώντας η πρώτη ομάδα στις 11:00. H οικονομική συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά 3-6 χρόνων είναι 7 ευρώ για κάθε παιδί και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο είναι ελεύθερη.
Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...