Σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Paul Ronzheimer που φιλοξενεί η BILD-Online και φέρει τίτλο "Ελληνική κρίση, όλα ακόμα χειρότερα" δημοσιεύεται ηλεκτρονική δημοσκόπηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της εξόδου της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το...
άρθρο να αναφέρεται στην επικείμενη αναθεώρηση του ελληνικού ελλείμματος προς τα άνω, κάτι που, όπως εκτιμάται, θα καταλήξει σε ένα νέο Μνημόνιο.
"Πρόκειται για μια ιστορία χωρίς τέλος αναφορικά με στοιχεία, που επανειλημμένα διορθώνονται προς τα πάνω. Πάλι η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο της ΕΕ. Ενώ τα στοιχεία για το έλλειμμα όλων των χωρών της Ευρωζώνης δημοσιεύτηκαν, η Ελλάδα δεν είναι στον πίνακα. Η Eurostat ανακοίνωσε: Πρέπει να συνεχίσουμε τον έλεγχο στην Αθήνα", σημειώνεται.
Οι ειδικοί, όπως επισημαίνεται, θεωρούν δεδομένο πως το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2009 θα ξεπεράσει το 15%, τη στιγμή που τα τελευταία επίσημα στοιχεία του Απριλίου το ανέβαζαν στο 13,6%.
Οι στατιστικολόγοι της ΕΕ ανακοίνωσαν πως πρόκειται να δώσουν στη δημοσιότητα τα ελληνικά στοιχεία στα μέσα Νοεμβρίου. Όπως ανέφεραν, υπάρχουν «επιφυλάξεις» για τα δηλωμένα στοιχεία, με το σχόλιο του συντάκτη να αναφέρει ότι πιθανόν η κατάσταση στην Ελλάδα να είναι ακόμα χειρότερη.
Μάλιστα, σημειώνει πως στην Ελλάδα διατυπώνονται εικασίες πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφεύγει να δημοσιεύσει τα στοιχεία πριν από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, καθώς θεωρούνται και ως δημοψήφισμα για την πολιτική που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.
Αναφέρεται επίσης στις έντονες συζητήσεις που γίνονται στη χώρα μας για το ζήτημα παράτασης του χρόνου αποπληρωμής των δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η Ελλάδα, όπως σημειώνει, ήταν έως πρότινος σαφές πως θα πρέπει από το 2013 να αρχίσει να αποπληρώνει τα πρώτα δάνεια.
Στο τέλος του δημοσιεύματος υπάρχει ηλεκτρονική δημοσκόπηση, όπου οι αναγνώστες καλούνται να απαντήσουν εάν πρέπει οι χρεοκοπημένοι Έλληνες να βγουν από την ΕΕ.
Στο ερώτημα υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές απαντήσεις:
1) «Ναι, δεν πρέπει να εξαρτώνται πλέον από τη χρηματοδότηση των άλλων χωρών της Ευρωζώνης»
2) «Όχι, οι Έλληνες θα εξυγιάνουν επιτυχώς τα δημοσιονομικά τους»
Σε σύνολο 264.461 ατόμων που συμμετείχαν έως αυτή τη στιγμή, η πρώτη απάντηση συγκεντρώνει την πλειοψηφία με 81%, ενώ η δεύτερη συγκεντρώνει μόλις 19%.
cosmo.gr