Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μετωπική για την Ακρόπολη

Την έκρηξη του πρωθυπουργού προκάλεσαν τα όσα συμβαίνουν στην Ακρόπολη. Επιτέθηκε στο ΚΚΕ για υποκίνηση των κινητοποιήσεων και τόνισε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να κλείνει αρχαιολογικούς χώρους. Απάντηση σε υψηλούς τόνους από την Αλέκα Παπαρήγα.
Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια...
της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για την ανεργία.
Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα όσα διαδραματίζονται στον ιερό βράχο της Ακρόπολης τις τελευταίες ημέρες και ντροπιάζουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.
Από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καυτηρίασε τα όσα έγιναν, λέγοντας "ναι" στη διαμαρτυρία, αλλά "όχι" στην αυθαιρεσία.
"Κανένας δεν έχει δικαίωμα να βάζει λουκέτο και να αιχμαλωτίζει αρχαία μνημεία. Το δικαίωμα έκφρασης είναι ιερό. Λέμε ναι στη διαμαρτυρία, όχι στην αυθαιρεσία" είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ότι είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά κανένας δεν έχει δικαίωμα να να αιχμαλωτίζει αρχαία μνημεία όπως η Ακρόπολη, και να ιδιοποιείται μίας παγκόσμιας κληρονομιάς.
Πρόσθεσε ότι "κανένα κόμμα δεν μπορεί να υποθάλπει τέτοιες ενέργειες".
Η Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι υπερασπίζονταν το δικαίωμα στη δουλειά χωρίς να κάνουν κάτι προσβλητικό για την Ακρόπολη.
"Το μόνο που έκαναν οι συμβασιούχοι, ήταν ότι άλλαξαν του λουκέτο στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου. Το προβλημα ήταν τα ΜΑΤ του κ. Παπουτσή και τα δακρυγόνα" είπε χαρακτηριστικά.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...