Σάββατο, 30 Οκτωβρίου 2010

Εμμένει σε πρόωρες εκλογές

Οι πληροφορίες του παρασκηνίου για τις απόψεις που βάρυναν υπέρ της απόφασης να αναγγείλει προκήρυξη πρόωρων εκλογών και να μετατρέψει τις περιφερειακές σε ψήφο, εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.
Εμμένει στο ενδεχόμενο κήρυξης πρόωρων εκλογών και μάλιστα ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών, ο πρωθυπουργός, εάν -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες...
υπάρξει μαζική αποδοκιμασία των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ιδιαίτερα στις Περιφέρειες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ως πιθανότερη ημερομηνία είναι η 5η ή η 12η Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνουν μετά από αναβολή ταυτόχρονα οι εθνικές και ο δεύτερος γύρος των περιφερειακών εκλογών. Η δυνατότητα αναβολής του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών, υπάρχει για νόμου και η σκέψη είναι να γίνει χρήση της αναβολής προκειμένου να μην υπάρξουν τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα ενός μήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρει η εφημερίδα, η απόφαση του πρωθυπουργού να θέσει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις που έχει στη διάθεσή του το ΠΑΣΟΚ ως θετική για τη συσπείρωση στη βάση του κόμματος με αποτέλεσμα την αύξηση της διαφοράς ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. , ωστόσο ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος, εάν το αποτέλεσμα της κάλπης ανατρέψει τις προβλέψεις να προχωρήσει πράγματι σε εθνικές εκλογές.
Στο παρασκήνιο καταγράφεται μία σύσκεψη της ομάδας στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ την περασμένη εβδομάδα, οπότε και ελήφθη η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες όπου επεκράτησε τελικά η άποψη να γίνει η αναφορά από τον πρωθυπουργό στο θέμα, παρά το γεγονός ότι η το ΠΑΣΟΚ κινδύνευε να χρεωθεί ότι σύρεται πίσω από την πολιτική ατζέντα της Ν.Δ., καθώς επελέγη τελικά να είναι το κυβερνών κόμμα αυτό που διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων.
Το γεγονός που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της δημοσιοποίησης της θέσης για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και η μετατροπή του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, ήταν η αμφιλεγόμενη μάχη στην Περιφέρεια της Αττικής και η προοπτική να βρεθεί το ΠΑΣΟΚ μπροστά σε μετωπικά σχήματα που θα οδηγούσαν στην ήττα τους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Γ.Παπανδρέου φέρεται ικανοποιημένος από την απόφασή του να κοινοποιήσει το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, καθώς εκτιμά πως η λύση αυτή θα απαλλάξει τη χώρα από περιπέτειες και θα δώσει στην κυβέρνηση την ευχέρεια να διαχειριστεί τα κρίσιμα θέματα, με κυριότερο το μέτωπο της οικονομίας και την πολιτική ανόρθωσης που έχει χαράξει.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...