Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Μάθημα και το Σάββατο

Λιγότερες εκδρομές, επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και μαθήματα σε αργίες και Σάββατα, περιμένουν τους μαθητές, τα σχολεία των οποίων τελούν υπό κατάληψη. Στόχος του υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθεί κάθε χαμένη ώρα.
Τέλος στις αργίες και τη χαλάρωση του Σαββάτου σχεδιάζει...
να βάλει το υπουργείο Παιδείας με σκοπό την αναπλήρωση των χαμένων ωρών των υπό κατάληψη σχολείων.
Μάλιστα εάν κριθεί απαραίτητο θα επιμηκυνθεί η σχολική χρονιά ενώ μειώνονται και οι σχολικές εκδρομές, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εφημερίδα "Έθνος" η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
"Εμείς οφείλουμε να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Συνεπώς όπου χάνονται ώρες πρέπει να αναπληρώνονται", τόνισε μεταξύ άλλων.
Από τη πλευρά της και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, εξαπέλυσε ευθεία βολή από τη Βουλή υποστηρίζοντας ότι οι καταλήψεις των σχολείων είναι υποκινούμενες από κόμματα και οργανώσεις που ωστόσο, δεν κατονόμασε.
"Το κλειστό σχολείο χρησιμοποιείται από κάποιους εξωσχολικούς ή κόμματα πιθανόν ως ένα μέσο αντίδρασης και σύγκρουσης με την κυβέρνηση", ανέφερε η υπουργός Παιδείας, προσθέτοντας ότι το σχολείο έχει πλέον μετατραπεί σε πεδίο σύγκρουσης αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, γεγονός που έχει ζημιώσει τη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Σημειώνεται ότι την Παρασκευή βρίσκονταν σε κατάληψη περίπου 140 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, τα περισσότερα εκ των οποίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...