Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Επιφυλακτική η τρόικα για την περαίωση

Τις επιφυλάξεις της τρόικα φαίνεται να αγνοεί το μέτρο της περαίωσης που θέσπισε η ελληνική κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times.
Επιφυλακτική εμφανίζεται η τρόικα για την περαίωση όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, βάσει του οποίου, αξιωματούχοι από την
ΕΚΤ, την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι μέτρα προσωρινού χαρακτήρα δεν θα συμβάλουν στην λύση των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας.
«Είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα υιοθετεί διαφορετική προσέγγιση στα μέτρα για την μείωση του ελλείμματος από ότι η ΕΕ και το ΔΝΤ» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times.
Αναφέρεται επίσης, ότι τα προβλεπόμενα φορολογικά έσοδα από την περαίωση υπολογίζονται στα 2 δισ. ευρώ στην διετία «ποσό που απέχει από το μέγεθος των απλήρωτων φόρων της τελευταίας δεκαετίας που υπολογίζονται στα 35 δισ. ευρώ».
Παράλληλα, το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών παραδέχονται πως «η πρόοδος στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι βραδύτερη από ότι αναμενόταν».
Πολλώ δε μάλλον όταν και η πορεία των φορολογικών εσόδων δεν είναι η αναμενόμενη. Τους πρώτους 8 μήνες του έτους, τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,4% έναντι στόχου για αύξηση κατά 13,7%


real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...