Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Πες μου ένα ψέμα...

Oι άνθρωποι είναι εκπληκτικοί ψεύτες. Κατά μέσο όρο τον χρόνο λένε 1.000 ψέματα σε φίλους και γνωστούς. Αυτό που πραγματικά εντυπωσιάζει είναι πως στον εαυτό τους λένε ακόμη περισσότερα! Ωστόσο, πολλές φορές το ψέμα έρχεται τόσο φυσικά που ακόμη κι αυτός που το...
ξεστομίζει δεν έχει συναίσθηση.
Αυτό συμβαίνει ως μέσο προστασίας του εαυτού του γιατί μ' αυτόν τον τρόπο αισθάνεται καλύτερα και τον εαυτό του και τον κόσμο γύρω του. Αν και λένε ότι πρόκειται για αθώα, 'λευκά', οι Calofornia Psychics παρουσιάζουν τα επτά ψέματα που πραγματικά μπορούν να πληγώσουν.


Ψέμα Νο1: Πρέπει να έχω την αποδοχή και την αγάπη των άλλων: Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν διακαώς την αποδοχή του κοινωνικού τους περιβάλλοντος και χρησιμοποιούν τα ψέματα για να το πετύχουν. Ωστόσο, έτσι φτιάχνουν τη ζωή τους ανάλογα με τις επιθυμίες και τις επιταγές των άλλων και δε νγνωρίζουν τι πραγματικά τους κάνει ευτυχισμένους.


Ψέμα Νο 2: Η ευτυχία είναι εξωτερικός παράγοντας που εγώ δεν ελέγχω: Το να πιστεύει κάποιος ότι δεν μπορεί να... βάλει το χεράκι του ώστε να κατακτήσει την πραγματική ευτυχία και αντιθέτως περιμένει να του έρθει, είναι μεγάλο ψέμα και στην ουσία κάνει κάποιον δυστυχισμένο. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι λένε πως καλά πράγματα συμβαίνουν μόνο στους τυχερούς και οι ίδιοι απλώς δεν έχουν καθόλου τύχη.


Ψέμα Νο 3: Τα πράγματα πρέπει να είναι ακριβώς όπως τα θέλω για να είμαι ευτυχισμένος: Δεν υπάρχει άνθρωπος σ' αυτήν τη ζωή πυο να μην θέτει στόχους στη ζωή του. Αλλά όποιος ζει μόνο για να πετύχει τον στόχο και δεν παρεκκλίνει καν από την πορεία του, τότε χάνει και την ουσία της προσπάθειας που είναι η εμπειρία και η μάθηση. Δεν είναι ουσιαστικές οι προσδοκίες του γιατί η προσωπική του ευτυχία στηρίζεται σε ουτοπικές απαιτήσεις.


Ψέμα Νο 4: Η ευτυχία μου εξαρτάται από τα επιτεύγματά μου: Πολλοί άνθρωποι είναι εγωιστές κι αυτός ο εγωισμός τους τούς ωθεί να θεωρούν ευτυχία τα επιτεύγματά τους και πόσο σημαντικούς τους κάνουν αυτά να αισθάνονται. Αυτά τα επιτεύγματα περιλαμβάνουν μία προαγωγή στη δουλειά, μία αύξηση, μια νίκη στα χαριά με φίλους, η επιβολή της άποψης στη σύντροφο, οτιδήποτε στην καθημερινότητά τους.


Ψέμα Νο 5: Πρέπει να συμφωνώ με όλους για να είμαι αρεστός: Δεν μπορούν να πουν ΟΧΙ... με τίποτα. Μπορεί κάποια στιγμή να το είπαν, να είδαν δυσαρεστημένα πρόσωπα κι αμέσως άλλαξαν πορεία και τακτική. Όμως, έτσι εγκαταλείπουν την προσωπικότητά τους και τι πραγματικά τους ευχαριστεί, προκειμένου να ικανοποιήσουν άλλους, ενώ οι ίδιοι απομένουν συγκαταβατικοί και δυστυχισμένοι.


Ψέμα Νο 6: Αν είχα χρόνο, θα: Οι άνθρωποι λένε συνέχεια στους εαυτούς τους ότι δεν έχουθν χρόνο να κάνουν πράγματα που πραγματικά τους αρέσουν. Στην ουσία είναι ένα ψέμα με διττή μορφή: Κατ' αρχάς πίσω από αυτό κρύβεται ο φόβος της αποτυχίας για κάτι νέο και χρησιμοποιούν ως δικαιολογία την έλλειψη χρόνου και όσον αφορά τη δεύτερη πλευρά του ψέματος, δείτε το ψέμα Νο 5.


Ψέμα Νο 7: Ένα 'λευκό' ψεματάκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, ούτε και τον εαυτό μου: Tο μεγαλύτερο ψέμα όλων γιατί διαιωνίζει τη δυστυχία. Αν θέλετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας με τα ψέματα, απλώς τον πληγώνετε ακόμη περισσότερο. Έρχονται φορές στη ζωή που πρέπει να δοκιμάσετε και τον πόνο και την απογοήτευση προκειμένου να βρείτε τον δρόνμο προς την ευτυχία, την αγάπη και την επιτυχία.Κι ας θυμηθείτε κάτι: Η ζωή δεν θα άξιζε αν όλα έρχονταν εύκολα!
real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...