Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Κατάληψη στα διόδια

Πορεία μέχρι το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς πραγματοποιούν κάτοικοι που αντιδρούν στην κατασκευή νέων σταθμών διοδίων. Ελεύθερη διέλευση οχημάτων για δύο ώρες. Ενισχύεται το κίνημα κατά των τιμών αλλά και των σχεδίων για επιπλέον σταθμούς
Για άλλη μία φορά βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι ενάντια...
στους νέους σταθμούς διοδίων, ενώ στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης μετέφεραν την κοινωνική αντίδραση στην αερογέφυρα της Λεπτοκαριάς στη Θεσσαλονίκη, όπου η κυβέρνηση εξήγγειλε το σχεδιασμό παράπλευρων διοδίων από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.».
Επιτροπές κατοίκων και πολίτες που θεωρούν ότι το αντίτιμο στους σταθμούς διοδίων είναι εξωφρενικά υψηλό, ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στα νέα σχέδια κατασκευής σταθμών διοδίων.
Οι διαδηλωτές πραγματοποιούν πορεία μέχρι το σταθμό διοδίων της Λεπτοκαριάς, όπου και θα επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων στα διόδια για ένα δίωρο.
Η απόφαση της Επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων είναι να μην παρακωλυθεί η συγκοινωνία. Οι κάτοικοι αντιδρούν στη δημιουργία του σταθμού διοδίων στην είσοδο και στην έξοδο του συγκεκριμένου κόμβου, πριν από τα κανονικά διόδια, που σχεδιάζονται με στόχο να πληρώνουν και εκείνοι που ως τώρα χρησιμοποιούσαν την παρακαμπτήριο.
"Το πρωί θα ξεκινούσαν τα έργα, αλλά τελικά δόθηκε εντολή από την εταιρία να μη γίνει τίποτε ως το μεσημέρι. Οι δήμαρχοι Λιτοχώρου, Ανατολικού Ολύμπου και Δίου, οι τέσσερις βουλευτές και εκπρόσωποι της επιτροπής συναντώνται για το θέμα αυτό στην Αθήνα με τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη και όλοι ελπίζουμε ότι θα δοθεί λύση που θα μας δικαιώνει", τόνισε το μέλος της επιτροπής αγώνα κατά των διοδίων Ηλίας Τσολακίδης.
Στο μεταξύ, ηχηρό παρών έδωσαν οι Επιτροπές Αγώνα «Δεν Πληρώνω» και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καθώς οδηγήθηκαν σε τριπλό άνοιγμα διοδίων στις Αφίδνες από τις 9.30 έως τις 10 το πρωί, στον κόμβο της Μεταμόρφωσης, στην έξοδο της Αττικής Οδού από τις 10.15 έως τις 10.40 το πρωί και στα διόδια της Ελευσίνας από τις 11.00 έως τις 13.00 το μεσημέρι.
Ωστόσο, και το Σάββατο 2 Οκτωβρίου οι Επιτροπές βρίσκονταν στα διόδια του Ρίου και από τις 11 το πρωί επέτρεπαν την ελεύθερη πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο σε όλους τους διερχόμενους οδηγούς.
Παράλληλα, στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.


News247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...