Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2010

Εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τα υποσιτισμένα παιδιά

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα υποσιτισμένα παιδιά πραγματοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Πρόκειται για μια εκστρατεία πολυμέσων με τίτλο «Τα υποσιτισμένα παιδιά ζητούν την προσοχή μας» με φωτογραφίες και βίντεο από ιστορίες παιδιών ανά τον κόσμο που θα ...
παρουσιάζονται μέχρι σήμερα, Σάββατο (Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής) στους χώρους του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι (καθημερινά 13:00-21:00).
Φωτορεπόρτερς του πρακτορείου VII ταξίδεψαν σε «καυτά σημεία» του υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο, από εμπόλεμες ζώνες μέχρι αναπτυσσόμενες οικονομίες για να ρίξουν φως στα αίτια της κρίσης του υποσιτισμού και τις καινοτόμες προσεγγίσεις για την καταπολέμησή του.
Η συγκεκριμένη εκστρατεία παρουσιάζει ιστορίες από το Μπαγκλαντές, τη Μπουρκίνα Φάσο, τη Λ.Δ. του Κονγκό, το Τζιμπουτί, την Ινδία, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στέλνουν επιστολές στους επικεφαλείς των κυβερνήσεων, ζητώντας να αλλάξουν την πολιτική τους στην παροχή επισιτιστικής βοήθειας και παροτρύνοντάς τους να προσφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες και καλύτερης ποιότητας τροφή στους πληθυσμούς χωρών που πλήττονται περισσότερο.
Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν ήδη υπογράψει την αίτηση της εκστρατείας που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.starvedforattention.org, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στους ηγέτες των χωρών την παραμονή της Συνόδου G8 που θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία το 2011.
Σύμφωνα με στοιχεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, 195 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο υποφέρουν από τις επιπτώσεις του υποσιτισμού, το 90% των οποίων ζουν στην Αφρική και τη Νότια Ασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υποσιτισμός ευθύνεται για το 1/3 των 8,8 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών κάθε χρόνο.
Newsroom ΔΟΛ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...