Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

"Δένουν" δύο άτομα για το ξύλο στον Μπάγεβιτς

Δύο άτομα -ενώ εξετάζεται και η συμμετοχή ενός τρίτου- βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των αρχών για τον άγριο ξυλοδαρμό του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο γήπεδο της Καλλιθέας.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εδώ και περίπου δύο μήνες μελετούν με μεγάλη προσοχή το βίντεο από το επεισόδιο, ενώ συλλέγουν στοιχεία και πληροφορίες για τους δράστες της άνανδρης επίθεσης. Σύμφωνα με
πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει με σχετική βεβαιότητα στο συμπέρασμα ότι οι βάνδαλοι που χειροδίκησαν είναι σίγουρα δύο, ενώ φαίνεται να υπάρχει και συμμετοχή τρίτου ατόμου. Ωστόσο η τελευταία πτυχή της έρευνας δεν μπορεί, παρά τις υψηλού επιπέδου αναλύσεις του βίντεο, να επαληθευτεί με απόλυτη σιγουριά.
Φαίνεται το χέρι να έχει επαφή με το κεφάλι του Σερβοέλληνα προπονητή, πλην όμως δεν είναι καθαρό εάν στην πρόθεση του συγκεκριμένου ατόμου είναι να χτυπήσει τον κ. Μπάγεβιτς ή να τον προστατέψει από τους αφιονισμένους οπαδούς που του επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα.
Οπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, όσον αφορά τους δύο που είναι ξεκάθαρο ότι τον χτυπούν με μανία και από πρόθεση, τα στοιχεία ταυτότητας του ενός έχουν διασταυρωθεί, ενώ θεωρείται ζήτημα λίγων ημερών η «αποκωδικοποίηση» του ονόματος και του δεύτερου.
Επίσης, αυτό που διαπιστώνεται είναι πως οι άνθρωποι που χτύπησαν τον Μπάγεβιτς είναι οργανωμένοι και αρκετοί απ' αυτούς με ουκ ολίγες προσαγωγές και συλλήψεις από άγρια «θέατρα» αθλητικής βίας.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο φάκελος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί με συνημμένο, αλλά και το βίντεο της επίθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν οι ποινικές διώξεις.
Υπενθυμίζεται ότι το θλιβερό επεισόδιο, που συνετέλεσε ακόμη περισσότερο στην ανυποληψία του ελληνικού ποδοσφαίρου και έπληξε του κύρος του, έγινε σε «φιλικό» αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την ομάδα της Καλλιθέας στο δημοτικό στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» του ομώνυμου δήμου, που είναι γνωστό και ως «Ελ Πάσο».
Το ματς, που διεξήχθη το Σάββατο στις 7 Αυγούστου, πλησίαζε στο λήξη του με το σκορ να είναι 2-1 υπέρ της γηπεδούχου, όταν ο διαιτητής εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης στις κερκίδες σφύριξε για τελευταία φορά στο 87ο λεπτό.
Σχεδόν ταυτόχρονα οπαδοί της ΑΕΚ εισέβαλαν μαινόμενοι στον αγωνιστικό χώρο και ορισμένοι από αυτούς επιτέθηκαν με γροθιές και κλοτσιές εναντίον του προπονητή της ομάδας τους, Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος από τα χτυπήματα έπεσε στο χόρτο μισολιπόθυμος για περίπου 1 λεπτό.
Στη συνέχεια και ενώ ο Σερβοέλληνας τεχνικός σηκώθηκε και οδηγήθηκε υποβασταζόμενος στα αποδυτήρια, οι οπαδοί άρχισαν να συγκρούονται με τη μία και μοναδική διμοιρία των ΜΑΤ που υπήρχε στο γήπεδο. Από τις άγριες συμπλοκές που ακολούθησαν υπήρξαν τραυματισμοί οκτώ αστυνομικών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως μετά από αυτό το θλιβερό για το ελληνικό ποδόσφαιρο περιστατικό, υγιώς σκεπτόμενοι οπαδοί της ΑΕΚ πλησίασαν τον Σταύρο Αδαμίδη και τον κάλεσαν να απομακρύνει από την ομάδα τους χούλιγκαν, που μόνο κακό προκαλούν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...