Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Φιλόζωοι επικήρυξαν βασανιστή σκύλου

Ο αργός και βασανιστικός θάνατος στον υπέβαλε κάποιος (απ)άνθρωπος ένα δυστυχισμένο σκυλί στην περιοχή των κεραιών, στην Ρογδιά του Κισσάμου Χανίων, κινητοποίησε τους υπεύθυνους του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» οι οποίοι επικήρυξαν τον ιδιοκτήτη του δίνοντας αμοιβή 500 ευρώ σε όποιον
γνωστοποιήσει την ταυτότητά του!
Το άτυχο σκυλί βρέθηκε δεμένο, χωρίς νερό και τροφή, πλήρως αποστεωμένο και εξαντλημένο και, παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων που το μετέφεραν σε...
κτηνίατρο, έχασε την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στη ζωή εξ αιτίας της μακροχρόνιας αμέλειας και κακομεταχείρισης που είχε βιώσει… Το σωματείο ζητά πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη του στο τηλέφωνο 6972443422.
Δυστυχώς, όμως, αυτή δεν ήταν η μοναδική περίπτωση κακομεταχείρισης ή εγκατάλειψης ζώου σε περιοχές των Χανίων. Στο εβδομαδιαίο «δελτίο κακοποιήσεων» που εκδίδει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των
ζώων», αναφέρονται πολλά περιστατικά:
* Νέα Χώρα: Δύο κυνηγόσκυλα ζουν κάτω από εξαιρετικά κακές συνθήκες διαβίωσης, αλυσοδεμένα σε ένα χώρο γεμάτο κόπρανα και τεράστιους αρουραίους να τριγυρίζουν, γεμάτα πληγές, με το νερό τους βρώμικο.
* Φαλάσαρνα: Γερμανός τουρίστας έσωσε μια έγκυο σκυλίτσα που ήταν αλυσοδεμένη στην ερημιά χωρίς νερό και τροφή για να πεθάνει από ασιτία.
* Σύνορα Χανίων – Ρεθύμνου: Λειτουργεί χοιροστάσιο με εγκαταλελειμμένα και κάτισχνα ζώα, καλυμμένα πλήρως από τη λάσπη.
* Βάμος: Λειτουργεί παράνομα «ζωολογικός κήπος», κερδοσκοπικού χαρακτήρα,με μαϊμούδες, καμηλοπαρδάλεις, κουνέλια, σκύλους και άλλα ζώα.
* Πόλη Χανίων: Ένα μικρής ηλικίας λυκόσκυλο, κάτισχνο και με δερματικά προβλήματα, είναι αλυσοδεμένο από κουτάβι και η γειτονιά καταγγέλλει ότι το κτυπά συνεχώς με ξύλα ο «ιδιοκτήτης».
* Κουντούρα: Κτηνοτρόφος έχει αφήσει εντελώς σκελετωμένα και αλυσοδεμένα τα σκυλιά του.
* Βατόλακκος: «Κωσταλέξι» αμνοεριφίων, που ζουν κλεισμένα μονίμως στο υγρό, σκοτεινό υπόγειο μιας αγροτικής κατοικίας χωρίς ποτέ να βλέπουν το φως της ημέρας, με την οσμή κοπράνων έντονη στη γύρω περιοχή.
* Νέα Χώρα: Αλλοδαπή κάτοικος Χανίων καταγγέλλει ότι στην περιοχή τρεις νεαροί με φόρμες παραλλαγής εκπαιδεύουν τρία pitbull για κυνομαχίες, βάζοντάς τα να κομματιάζουν αδέσποτες γάτες, τις οποίες πετούν νεκρές στην εγκαταλελειμμένη πισίνα του «Ξενία»! Τα σκυλιά είναι τραυματισμένα από τους μεταξύ τους «αγώνες».
* Χαλέπα: «Φόλες» σε σκυλιά και γάτες.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...