Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Παντρεύτηκαν, χώρισαν μετά την εκκλησία... και χρωστάνε τον γάμο!

Ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας με όνειρα για μια κοινή, ευτυχισμένη ζωή, όπως κάνει κάθε ζευγάρι. Όμως, στη δική τους περίπτωση το πράγμα στράβωσε νωρίς, πολύ νωρίς.
Πριν καλά-καλά σβήσουν τα φώτα της γαμήλιας δεξίωσης το νέο ζευγάρι χώρισε και άρχισε τα τρεχάματα για το διαζύγιο, αφήνοντας ωστόσο απλήρωτα τα έξοδα του γάμου.
Έτσι, μετά το γάμο, όσοι περίμεναν να πάρουν τα λεφτά τους από το ζευγάρι, έτρεχαν και δεν έφταναν και άκρη δεν μπορούσαν να βγάλουν.
Και εκείνος που την άκουσε πρώτος ήταν ο
ανθοπώλης, το κατάστημα του οποίου είχε αναλάβει το στολισμό της εκκλησίας και του χώρου όπου έγινε η δεξίωση .
Ο γάμος έγινε Σάββατο και το ζευγάρι είχε συμφωνήσει ότι θα εξοφλούσε τα χρωστούμενα τη Δευτέρα, το αργότερο Τρίτη. Όμως, οι μέρες περνούσαν χωρίς το ζευγάρι να κάνει την εμφάνισή του. Προς το τέλος της εβδομάδας ο ανθοπώλης αποφάσισε να κάνει αυτός το βήμα, παίρνοντας τηλέφωνο αρχικά τη νύφη.
«Μήπως είστε σε γαμήλιο ταξίδι;», ρώτησε με τακτ ο ανθοπώλης για να πάρει από τη νύφη την κοφτή απάντηση: «Όχι, εδώ είμαστε, αλλά χωρίσαμε». Τι να πει και ο ανθοπώλης; Έμεινε «κόκκαλο», αλλά διατηρώντας τη ψυχραιμία του ρώτησε με διακριτικό τρόπο ποιος θα τον εξοφλούσε. «Να πάρετε το γαμπρό», ήταν η απάντηση που του δόθηκε. Τι να κάνει, τηλεφώνησε στη συνέχεια στο γαμπρό, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι το ζευγάρι είχε χωρίσει και είπε στον ανθοπώλη για την οφειλή: «Εγώ δεν ξέρω τίποτα!».
Τότε ήταν που ο ανθοπώλης τα πήρε στο κρανίο και σε έξαλλη κατάσταση του είπε: « Άκουσε να δεις. Δεν με ενδιαφέρουν τα οικογενειακά σας. Εγώ θέλω τα λεφτά μου!». Μύλος, δηλαδή.
Τελικά, τη λύση ανέλαβε να δώσει ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο παρουσιάστηκε μετά από μέρες στο ανθοπωλείο για λογαριασμό των χωρισμένων (προφανώς κατόπιν συνεννόησης και με τους δύο που τουλάχιστον γι' αυτό ήλθαν σε... συμβιβασμό ) και διευθέτησε την εξόφληση όλων των χρεών του γάμου.
Γιατί είναι προφανές ότι δεν χρωστούσαν μόνο στον ανθοπώλη, αλλά και στο φωτογράφο και στο ιδιοκτήτη του χώρου όπου έγινε η δεξίωση.
Συμπέρασμα; Όλα του γάμου δύσκολα, και του χωρισμού ακόμη δυσκολότερα...


dete.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...