Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Οι μπαταρίες λιθίου μπορεί να ευθύνονται για αεροπορικό δυστύχημα

Η διοίκηση της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας (FAA) προειδοποίησε για τους κινδύνους που συνιστούν οι μπαταρίες λιθίου πάνω στα αεροσκάφη οι οποίες μπορεί να ευθύνονται για το δυστύχημα με αμερικανικό αεροσκάφος στο Ντουμπάι στις 3 Σεπτεμβρίου.
Σε ένα φυλλάδιο συστάσεων, η FAA εξηγεί πως οι μπαταρίες αυτές είναι
"σε υψηλό βαθμό εύφλεκτες" όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Όμως, αναφέρει η FAA, τα μεταλλικά κοντέινερ [των αεροσκαφών] δεν είναι φτιαγμένα για να ανθίστανται σε μία πυρκαγιά" που προκαλείται από λίθιο.
Οι ειδικοί της αμερικανικής πολιτικής αεροπορίας δεν έχουν στόχο τις μπαταρίες λιθίου που περιέχονται σε συσκευές συνηθισμένης κατανάλωσης (γουόκμαν, ξυριστικές μηχανές...), αλλά φορτία μπαταριών που μεταφέρονται με μεταγωγικά αεροσκάφη.
Το Μπόινγκ 747-400 της United Parcel Service (UPS) το οποίο συνετρίβη στο Ντουμπάι μετέφερε "μία μεγάλη ποσότητα μπαταριών λιθίου και νομίζουμε πως είναι φρόνιμο να προειδοποιηθούν" οι εταιρίες που εργάζονται στον τομέα αυτόν, γράφει η FAA.
Τα αίτια του δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στα δύο μέλη του πληρώματος δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί.
Όμως η FAA συνιστά στους αερομεταφορείς να θεσπίσουν "επιπλέον μέτρα ασφαλείας" όταν έχουν να μεταφέρουν φορτία μπαταριών λιθίου.


www.i-reportergr.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...