Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

"Ανεβαίνει" Θράκη η Digea

Επόμενος στόχος η Νοτιοδυτική Θράκη. Η Digea σχεδιάζει στις 19 Νοεμβρίου να ξεκινήσει την ψηφιακή μετάδοση του σήματος των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία tv, mega, Σκάι και Star χρησιμοποιώντας το Κέντρο Εκπομπής που βρίσκεται στην Πλάκα.
Οι κάτοχοι δεκτών με σύστημα MPEG- θα μπορούν...
να βλέπουν τα προγράμματα των πανελλαδικών σταθμών σε μια γεωγραφική ζώνη που περιλαμβάνει το νότιο τμήμα του Ν. Έβρου, το νότιο τμήμα του Ν. Ροδόπης, το νοτιοανατολικό τμήμα της Ξάνθης αλλά και το βόρειο τμήμα της Σαμοθράκης, και πόλεις όπως την Αλεξανδρούπολη, την Κομοτηνή, την Ξάνθη κ.α. Παράλληλα, το αναλογικό σήμα θα διακοπεί από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής , ενώ αυτή θα συνεχιστεί από το κέντρο εκπομπής της Θάσου. Ακόμη γίνονται προσπάθειες ώστε, όπως είναι το λογικό, μαζί με τη Digea να εκπέμψει τα ψηφιακά της προγράμματα σε MPEG4 και η ΕΡΤ.
Το σχέδιο της Digea περιλαμβάνει στη συνέχεια την έναρξη ψηφιακών μεταδόσεων στο κεντρικό και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, καθώς , οι γειτονικές χώρες, Ιταλία και Τουρκία, προχωρούν με γρηγορότερα βήματα στη μετάβαση «Κινδυνεύει το δικαίωμα της χρήσης συχνοτήτων στα σύνορα της Ελλάδας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Digea , Κώστας Κιμπουρόπουλο.
Τα προβλήματα, βέβαια δεν κρύβονται . Το κεντρικό ζήτημα είναι πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν άδειες , ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η υποχρέωση έναντι της ΕΕ το εγχείρημα να έχει ολοκληρωθεί ως το 2012. Η κυβέρνηση , υπό τον Τ. Χυτήρη ενεργοποίησε τις διαδικασίες και μέσα στα πρώτα βήματα είναι και η συμμετοχή της ΕΡΤ , με το σύστημα MPEG-4 στις ψηφιακές μεταδόσεις.
«Παίζει Α1 η ΕΡΤ
Η ΕΡΤ ανέλαβε να φιλοξενήσει τα δικαιώματα των 11 «αστέγων» της Α1 μπάσκετ. Όπως ανακοίνωσε χθες η ΕΡΤ και γνώριχαν εγκαίρως οι αναγνώστες της στήλης η ΕΡΤ απέκτησε για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011. αποκλειστικά δικαιώματα πάσης φύσεως τηλεοπτικής μετάδοσης (πλην webtv) των αγώνων στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ασία και την Αφρική. των ομάδων ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Μαρούσι, Πανελλήνιος, Κολοσσός Ρόδου, Πανιώνιος, Ηλυσιακός, Καβάλα, Ηρακλής, Περιστέρι και Ίκαρος Καλλιθέας. Το κόστος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε, αλλά η ΕΡΤ προγραμμάτισε να δώσει περίπου 180.000-190.000 ευρώ ανά ομάδα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο παράλληλα με τη SuperLeague η ΕΡΤ θα έχει δύο αγώνες της Α12 μπάσκετ , έχοντας στις μεταδόσεις ματς του Παναθηναϊκού ή του Ολυμπιακού.
**Συνάντηση κορυφής για τις εξελίξεις στον Τύπο, σήμερα μεταξύ του πρόεδρου της ΕΙΗΕΑ και του Δ. Σ. της ΕΣΗΕΑ στις 2 το μεσημέρι. Στην ατζέντα υπάρχει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στα ΜΜΕ
Short stories
**Αναζητείται διευθύνων σύμβουλος για την κρατική ραδιοτηλεόραση . Ο πρώην πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος, υπέβαλε την παραίτησή του στις 27 Ιουλίου και έκτοτε πέρασαν 2 μήνες χωρίς η κυβέρνηση να καταλήξει στο πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει στη θέση του διευθύνοντος συμβουλίου .
**Την κήρυξη γενικής απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ, και όχι στο ΔΟΛ, αποφάσισε η πλειοψηφία των εργαζομένων στο «Βήμα» εκφράζοντας «ομόφωνα την αλληλεγγύη της στους απολυμένους του διοικητικού προσωπικού του οργανισμού»
**Κυβερνητικό «χάπι» για την αντιμετώπιση της ανεργίας στα ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο εργασίας εξετάζει διάφορα σενάρια για ενεργοποίηση του ΟΑΕΔ για τους άνεργους δημοσιογράφους.
**Ανακλήθηκαν οι 3 απολύσεις τεχνικών, στο Κανάλι 1 , μετά από τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των δημοτικών παρατάξεων του Πειραιά.
**Η nova είναι η μεγάλη κερδισμένη της μάχης για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με τη νέα τετραετή συμφωνία που θα υπογράψει την επόμενη Δευτέρα με τη SuperLeague. Οι αναγνώστες της εφημερίδας είχαν ενημερωθεί για τις προτάσεις που είχε καταθέσει η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης , όσο επίσης και για τον κομβικό ρόλο του Ολυμπιακού και την επιστροφή όλων στην κεντρική διαχείριση.
**Από τη συμφωνία προκύπτει πως οι μικρές ομάδες ενισχύονται ακόμη περισσότερο, όμως θα πρέπει και εκείνες με τη σειρά τους να επενδύσουν στις υποδομές τους στα γήπεδα , από το χλοοτάπητα έως και τα δημοσιογραφικά θεωρεία.
**Από την προσεχή Κυριακή 10 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή 09.00-10.00 το πρωί, «έρχεται» στον NOVA ΣΠΟΡ FM 94.6 μια νέα εκπομπή με τίτλο «Στάση Media» που θα επιμελείται και θα παρουσιάζει ο Νίκος Μαυρομάτης.


http://media-industry.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...