Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

iOS 4.1: Πρόβλημα ασφαλείας δίνει πρόσβαση στον τηλ. κατάλογο του iPhone

Ένα σφάλμα (bug) στον κώδικα της έκδοσης 4.1 του λειτουργικού iOS που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες iPhone να παρακάμψουν τον κωδικό ασφαλείας της συσκευής και να αποκτήσουν έτσι πρόσβαση στις Επαφές, το Ιστορικό Κλήσεων (Call Log) και τον Tηλεφωνητή. Παρά το γεγονός ότι το κεντρικό κλείδωμα παραμένει και το κεντρικό κουμπί (home button) δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ορισμένοι χρήστες ανέφεραν ότι...
μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής του iPhone και επίσης να πραγματοποιήσουν φωνητική κλήση.


Η παράκαμψη του κωδικού ασφαλείας επιτυγχάνεται όταν ο χρήστης επιλέξει να πραγματοποιήσει «Επείγουσα Κλήση» (Emergency Call) προς έναν μη έγκυρο αριθμό (πιέζοντας για παράδειγμα μερικές φορές το σύμβολο #) και στην συνέχεια πιέσει το κουμπί κλειδώματος στο πάνω μέρος του iPhone μετά την κλήση του αριθμού. Τότε, η συσκευή ανοίγει αμέσως την εφαρμογή του τηλεφώνου, δίνοντας πλήρη πρόσβαση στις επαφές και σε όλες τις σχετικές δυνατότητες.


Δεν έχει διευκρινιστεί αν το πρόβλημα αυτό εξακολουθεί να υπάρχει και στην επερχόμενη έκδοση 4.2 του λειτουργικού, καθώς οι αναφορές από τους χρήστες που το δοκίμασαν είναι αντικρουόμενες. Εκπρόσωπος της Apple, πάντως, δήλωσε ότι η εταιρεία θα το διορθώσει στην έκδοση 4.2 που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Νοέμβριο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...