Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η ΕΛ.ΑΣ. βγάζει δίσκο στην εποχή του μνημονίου

Στη φιλευσπλαχνία των πολιτών καταφεύγουν οι αστυνομικοί για να καλύψουν τις ανάγκες για τα αναλώσιμα
Στην προ Μνημονίου εποχή μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προχωρούσαν σε γενναίες χορηγίες για την ενίσχυση της...
Ελληνικής Αστυνομίας. Περιπολικά, οπλισμός, κτιριακές εγκαταστάσεις ήταν οι συνηθισμένες μορφές δωρεών.
Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, και η έλλειψη κονδυλίων έχει μετατρέψει την ΕΛ.ΛΑΣ. σε επαίτη. Πλέον χρήματα για μελάνι, κόλες Α4, εκτυπωτές, βενζίνη, σέρβις οχημάτων, αλεξίσφαιρα, λάμπες, σκυλιά, ακόμη και χαρτιά υγείας δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι δωρεές απλών πολιτών και ο «ρεφενές» των ένστολων να αποτελούν τη μοναδική πηγή χρηματοδότησης.
Η έλλειψη κονδυλίων που μετέτρεψε την Αστυνομία σε επαίτη, ανάγκασε έναν βενζινά στην Πρέβεζα να προβεί σε καταγγελία, εκλιπαρώντας για τα λεφτά του. Τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 φούλαρε το ρεζερβουάρ των περιπολικών χωρίς καν να πληρώνεται, πιστεύοντας πως κάποια στιγμή θα πάρει έστω και καθυστερημένα τα χρήματά του.
«Δεν μπορείς να κλείνεις σε ανθρώπους που γνωρίζεις την πόρτα λέγοντάς τους ότι έχετε περάσει το όριο της πληρωμής και δεν σας βάζω βενζίνη. Σκεφτείτε ότι εμείς ως πρατήριο δεν έχουμε πληρωθεί καθόλου το 2011 και αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την προμήθεια», τονίζει στο Πρώτο Θέμα ο Παναγιώτης Στρακαντούνας και προσθέτει: «Το υπουργείο μου χρωστά γύρω στις 30.000 ευρώ μόνο για την Αστυνομία. Χώρια τα χρήματα που μου χρωστούν το Λιμενικό και η Πυροσβεστική, που και εκείνοι δεν έχουν χρήματα για να εφοδιάσουν με καύσιμα τα οχήματά τους και τα πλοία. Σκεφτείτε ότι το Λιμεναρχείο μου χρωστά 10.000 ευρώ, την ώρα που υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες».


newsbeast.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...