Άνοιξαν 20 τραπεζικοί λογαριασμοί προέδρων ομάδων που φέρονται να θησαύριζαν από τα στημένα παιχνίδια ποδοσφαίρου. Την ίδια ώρα στα χέρια των δικαστικών αρχών βρίσκεται λίστα με 948 πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για τα μεγάλα κέρδη που αποκόμισαν από το ποντάρισμα μέσω ίντερνετ, το αποκαλούμενο μπούκινγκ.
Μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας εντοπίστηκαν τα άτομα που πόνταραν σε...
συγκεκριμένα παιχνίδια τα οποία τους απέφεραν κέρδη έως και 10 εκατομμύρια ευρώ. Τόσα τουλάχιστον φαίνεται ότι κέρδισε ένας παίκτης ποντάροντας 1 εκατομμύριο ευρώ μέσω ίντερνετ σ’ ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα.
Σε άλλη περίπτωση, όπως προέκυψε από τη δικαστική έρευνα που είναι σε εξέλιξη, παίκτης κέρδισε στο νόμιμο στοίχημα 42.000 ευρώ, ποντάροντας 6.000 ευρώ επί 7 φορές στο ίδιο αποτέλεσμα. Αυτές είναι δύο περιπτώσεις από τις πολλές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας που διενεργείται από το ΣΔΟΕ υπό την εποπτεία της αρμόδιας εισαγγελέα για τα για τα 27 στημένα παιχνίδια (2 της Σούπερ Λίγκα, 3 Κυπέλλου και 22 Β' Εθνικής) τα οποία έστειλε η ΟΥΕΦΑ στις Ελληνικές Αρχές.
Η μία από τις δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί αφορά τα στημένα παιχνίδια βάσει του καταλόγου της ΟΥΕΦΑ για την οποία ήδη έχουν ανοιχθεί λογαριασμοί προέδρων ομάδων. Η έρευνα αφορά επίσης ποδοσφαιριστές , προπονητές και διαιτητές που συμμετείχαν στις αναμετρήσεις.
Η δεύτερη δικογραφία αφορά όσους έδιναν τις «χρυσοφόρες» πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται πολύ προσεκτικά ο ρόλος δύο μάνατζερ στους λογαριασμούς των οποίων βρέθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ που δεν είχαν δηλωθεί πουθενά.
Η τρίτη δικογραφία αφορά παίκτες που εμφανίζονται ως κερδισμένοι στο στοίχημα αλλά υπάρχει η υπόνοια ότι πίσω τους μπορεί να βρίσκονται μάνατζερ, ποδοσφαιριστές, διαιτητές ή προπονητές ή ακόμα και πρόεδροι ομάδων. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός παίκτη που κέρδισε 42.000 ευρώ ποντάροντας 6.000 ευρώ στο ίδιο αποτέλεσμα 7 φορές.
Η τέταρτη δικογραφία αφορά το (παράνομο) ιντερνετικό ποντάρισμα. Τις επόμενες ημέρες θα κληθεί να καταθέσει ο πρώην επικεφαλής της πειθαρχικής επιτροπής της ΟΥΕΦΑ, Πίτερ Λιμάχερ , ο οποίος έστειλε τη λίστα των στημένων αγώνων στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο.