Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Επιστρέφει στις αγορές η Εθνική Τράπεζα καθώς είναι η πρώτη που βγαίνει από τον μηχανισμό στήριξης

Την έξοδό της από το πακέτο στήριξης των τραπεζών που ξεκίνησε από την κρίση του 2008, ανήγγειλε η Εθνική Τράπεζα, μέσω εκπροσώπου της στο Reuters, ενώ θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της στις 26 Νομεβρίου, προκειμένου να λάβει έγκριση για την επαναγορά προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, αξίας...
350 εκατομμυρίων ευρώ.
Η Εθνική θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα βγει από το πακέτο στήριξης των τραπεζών, συνολικού ύψους 28 δισεκατομμυρίων ευρώ που εφαρμόστηκε το 2008, στο αποκορύφωμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι στο πρόγραμμα εντάχθηκαν τότε όλες οι ελληνικές τράπεζες.
"Θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μετόχων στις 26 Νοεμβρίου για να εγκρίνει την επαναγορά των προνομιούχων μετοχών", είπε στο Reuters o Κώστας Καλλίτσης, εκπρόσωπος Τύπου της τράπεζας.
"Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην Εθνική να ξαναρχίσει την διανομή μερίσματος προς τους μετόχους", ανέφερε άλλο υψηλόβαθμο στέλεχος της τράπεζας.
Τον περασμένο μήνα, η Εθνική άντλησε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και έκδοσης μετατρέψιμων ομολογιών, ενώ σκοπεύει να συγκεντρώσει και επιπλέον κεφάλαια από την πώληση ποσοστού έως 20% στην τουρκική θυγατρική της Finansbank.


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...