Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Άμπου Ντάμπι: Η μεγάλη μέρα του τελικού!

Είναι πολύ δύσκολο να αποδώσει κανείς με λέξεις την ένταση και τον ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα εδώ στη Yas Marina Circuit.
O αγώνας ξεκινά στις 17:00 ώρα τοπική, (σ.σ: 15:00 ώρα Ελλάδος, απευθείας Alpha 14:15) και φτάνοντας στο γραφείο Τύπου στις 10 το πρωί, τους βρήκα όλους εκεί.
Πάνω από 500 δημοσιογράφοι από όλο τον πλανήτη είναι έτοιμοι να...
καταγράψουν όσα θα συμβούν εδώ σήμερα.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο αγ. διευθ. της McLaren, Μάρτιν Ουίτμαρς: «Είμαστε μπροστά σ’ έναν ιστορικό αγώνα, η σημερινή μέρα θα είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στην ιστορία της F1».Από την πλευρά της η McLaren αποτέλεσε τη θετική έκπληξη της χθεσινής μέρας δοκιμών με τους Χάμιλτον και Μπάτον να κατατάσσονται στην 2η και 4η θέση.


Ο Λιούις Χάμιλτον θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει στο θαύμα: «Δεν έχω τίποτα να χάσω. Θα προσπαθήσω να κερδίσω είναι ο μόνος μου στόχος σήμερα. Αν μπορέσει και ο Μπάτον να με ακολουθήσει και κάνουμε το 1-2 σιγουρεύοντας τη 2η θέση στους κατασκευαστές για τη McLaren τότε θα κλείσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από κει και πέρα δεν εξαρτάται από μένα το τι θα γίνει στη μάχη του τίτλου» κατέληξε ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2008.


Ο Φερνάντο Αλόνσο δείχνει να έχει επηρεαστεί λιγότερο απ’ τους άλλους διεκδικητές από την απίστευτη πίεση που ασκείται: «Το καλύτερο σενάριο για μένα είναι να δω το Χάμιλτον να στρίβει πρώτος» τόνισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που είδε τον σημαντικότερο διεκδικητή του τίτλου Μαρκ Γουέμπερ να λυγίζει ψυχολογικά μετά την 5η θέση που πήρε στις δοκιμές.


Χαρακτηριστική και η αντίδραση του Αυστραλού που αρνήθηκε να υπογράψει αυτόγραφο σ’ ένα παιδάκι που περίμενε υπομονετικά να τελειώσει τις δηλώσεις του στη μεικτή ζώνη. Ο Αλόνσο θα μπορούσε να έχει περισσότερη βοήθεια από τον teammate του Φελίπε Μάσα, ο Βραζιλιάνος όμως νόμισε(!) πως είχε λήξει ο χρόνος όταν ξεκίνησε την τελευταία προσπάθεια και δεν πίεσε από την αρχή όσο έπρεπε: «Θα μπορούσα να καταταγώ πιο ψηλά αλλά έκανα λάθος» ψέλλισε μετά.


Από την πλευρά του ο poleman Σεμπάστιαν Φέτελ δείχνει φαβορί για τη σημερινή νίκη αλλά ξέρει ότι αυτό δεν είναι αρκετό!
Αν οι πιλότοι τερματίσουν όπως εκκινούν ο Αλόνσο είναι πρωταθλητής. Ο Ισπανός που εκκινεί 3ος πίσω από τους Φέτελ και Χάμιλτον σίγουρα έχει να ανησυχεί πίσω του για τους Μπάτον και Γουέμπερ που βρίσκονται στην 4η και 5η θέση. Για να πάρει τον τίτλο ο Φέτελ, πρέπει να κερδίσει και ο Αλόνσο να τερματίσει 5ος σ’ αυτή την περίπτωση ισοβαθμούν και ο Γερμανός αναδεικνύεται πρωταθλητής γιατί ο Ισπανός έχει μια 4η θέση λιγότερη.


Ανάλογα σενάρια υπάρχουν πολλά θα χρειαζόταν πολύ ώρα για να τα αναλύσουμε όλα και εγώ κάπου εδώ πρέπει να σας αφήσω για να πάω προς τη θέση σχολιαστή.


Καλό αγώνα να ‘χουμε.


Μεγάλος τελικός: Alpha απευθείας 14:15


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...