Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Παπαρούνα με ιστορία 90 χρόνων

Στη σοφίτα του σπιτιού της ανακάλυψε η εγγονή ενός ήρωα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου ένα κειμήλιο που το είχαν κρύψει εκεί από το 1917. Πρόκειται για μία κάρτα που είχε πάνω της καρφιτσωμένη μία κατακόκκινη παπαρούνα αποξηραμένη και την είχε στείλει ο παππούς της γυναίκας το 1917 στη γιαγιά της, όταν εκείνος...
πολεμούσε στο μέτωπο της Φλάνδρας.
Ο Percy Hands είχε καρφιτσώσει πολύ προσεκτικά την παπαρούνα στην κάρτα και με πολλή αγάπη την έστειλε στη γυναίκα του Mary το 1917.
Η απόδειξη αγάπης ήταν κρυμμένη σε έναν φάκελο καλά φυλαγμένο στη σοφίτα του σπιτιού όπου μένει τώρα η εγγονή του ζευγαριού Chris Baldwin, η οποία το ανακάλυψε, ενώ έψαχνε τα πράγματα του αείμνηστου πατέρα της την περασμένη Πέμπτη. Η 62χρονη Chris, όπως δημοσιεύει η Sun, δήλωσε: «Δάκρυσα μόλις το ανακάλυψα. Άκουγα από τον πατέρα μου για την κάρτα αυτήν αλλά δεν την είχα βρει μέχρι σήμερα». Είπε πως ο παππούς της Percy έστελνε συχνά αποξηραμένα λουλούδια μέσα στα γράμματά του. «Υποθέτω ότι ήταν ρομαντικός», επισημαίνει χαμογελώντας.


Οι παπαρούνες ανθούσαν στα πεδία μαχών στο Δυτικό Μέτωπο όπου υπηρετούσε ο Percy. Ενέπνευσαν και το ποίημα «Στα πεδία της Φλάνδρας» του Καναδού αξιωματικού John McCrae, ενώ η Βασιλική Βρετανική Λεγεώνα στην ετήσια εκδήλωσή της πωλεί χάρτινες παπαρούνες ως αναμνηστικό των μαχών των Παγκοσμίων Πολέμων. Θυμίζουμε ότι οι Βρετανοί συνηθίζουν να φορούν στο πέτο τους από τέλη Οκτωβρίου μέχρι 11 Νοεμβρίου μία παπαρούνα ως απονομή τιμής στους ήρωες του Πολέμου.


Ο Percy ήταν 35 χρονών όταν κατατάχθηκε στον βρετανικό στρατό το 1915. Η Chris είπε: «Ήταν ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου στο Dorset, αλλά κατατάχθηκε στο Σύνταγμα του East Yorkshire. Ήταν για πολλά χρόνια στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Πέθανε στα μέσα του 1930 από καρκίνο».


Εκπρόσωπος του Βρετανικού Στρατού δήλωσε πως πρόκειται για ανεκτίμητο εύρημα. Πιστεύουμε ότι είναι η μοναδική υπάρχουσα παπαρούνα από τη Φλάνδρα».


real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...