Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Οι Ισπανοί χλευάζουν τους Έλληνες

Ενώ το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλιστών μετρά τις πληγές του από τις χθεσινές αυτοδιοικητικές εκλογές στην Ισπανία, το "Κίνημα 15Μ" συνεχίζει ακάθεκτο τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πλατείες της...
ισπανικής επικράτειας, με επίκεντρο την Puerta del Sol στη Μαδρίτη.
Την ίδια στιγμή με το σύνθημα "Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες", οι Ισπανοί συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στη Μαδρίτη χλευάζουν για την απάθειά μας παρά τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.
Στα μεγάφωνα της Puerta del Sol δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση για τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων: οι "Αγανακτισμένοι" αδιαφορούν για τις εκλογές με το ισχύον σύστημα, ενώ, όπως γράφει η ισπανική εφημερίδα El Pais, αποκλείουν το ενδεχόμενο το κίνημά τους να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα. Την ίδια στιγμή η εφημερίδα αναφέρει ότι τα αποτελέσματα είναι ένα τσουνάμι που πνίγει τους κυβερνώντες σοσιαλιστές.
Όπως λένε οι διοργανωτές, στις 29 του μήνα θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Έως τότε δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και από τα μεγάφωνα φωνάζουν "Δεν αποχωρούμε" και "Δεν θα μας μετακινήσουν από την πλατεία del Sol".


news247
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...