Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

Ζώντας με τον τρόμο στο κέντρο της πρωτεύουσας

Αναστατωμένοι και τρομοκρατημένοι είναι οι κάτοικοι του κέντρου της πρωτεύουσας έπειτα από τη δολοφονία του άτυχου 44χρόνου άντρα που έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης.
Οι κάτοικοι, στις δηλώσεις τους, στέκονται, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της εγκληματικότητας στις περιοχές που διαμένουν και σε συνδυασμό με την έλευση όλο και περισσότερων...
παράνομων μεταναστών και τη συνεχή υποβάθμιση των περιοχών αυτών, φοβούνται ακόμα πιο συχνά και στυγερά εγκλήματα.
Σε δηλώσεις της στο protothema.gr δικηγόρος και κάτοικος κέντρου αναφέρει σχετικά ότι: «Στις 6:30 χτες το πρωί πήρανε 500 ευρώ από έναν ηλικιωμένο. Έχουμε ήδη μαζέψει περιστατικά που θα τα καταθέσουμε αναλυτικά, το τι έχει συμβεί. Πλέον βγαίνουμε επώνυμα και τα καταγγέλλουμε, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε έτσι και όταν φτάσεις σε ένα σημείο ξεπερνάς και το φόβο σου. Αρχίζεις και τρελαίνεσαι!».


Κάθε κάτοικος έχει να διηγηθεί τη δική του ιστορία. Ληστείες, διαρρήξεις, επιθέσεις σε ηλικιωμένους και πλέον και δολοφονίες, έχουν καθημερινά την τιμητική τους στα γκέτο της Αθήνας.


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι κάτοικοι νιώθουν απομονωμένοι από την υπόλοιπη Αθήνα αφού όπως δηλώσαν δεν επισκέπτονται τις περιοχές αυτές οι αστυνομικοί ενώ όταν παλιότερα έκανε την εμφάνιση τους η ομάδα ΔΙΑΣ δεν ένιωθαν φόβο!


Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός ταξιτζή ο οποίος είχε πέσει θύμα ληστείας και είχε τραυματιστεί με 15 μαχαιριές στο δεξί του χέρι. «Έχω 15 μαχαιριές, από οικονομικούς μετανάστες. Εχθές είχα δικαστήριο με άλλον οικονομικό μετανάστη που με χτύπησε να μου πάρει τα λεφτά. Είμαι ταξιτζής. Σε αυτή την περιοχή, μένω 10 χρόνια, δεν είναι για να βγαίνεις και να κυκλοφορείς μετά τις 10 το βράδυ. Κάποιους μήνες υπήρχε η ομάδα ΔΙΑΣ που γύρναγε τη νύχτα. Τώρα δεν γυρνάνε, όταν γυρνάνε αυτοί, οι εγκληματίες κρύβονται. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο».


Ένας άλλος πολίτης που μένει στο κέντρο της Αθήνας ανέφερε πως: «Πριν μια εβδομάδα, πελάτης εδώ και ο καλύτερος άνθρωπος της περιοχής, 90 χρονών, πήγε να μπει σπίτι του με μια τσάντα και μπαίνει μαζί του και άλλος ένας και κλείνει την πόρτα και του ρίχνει μερικές μπουνιές στο πρόσωπο προκειμένου να του πάρει μια τσάντα η οποία δεν είχε κάτι αξίας μέσα. Τι άλλο να πω ότι βλέπουμε καθημερινά περιστατικά. Η κατάσταση δεν πάει άλλο».


Μια επαγγελματίας της περιοχής τονίζει ότι: «Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ένας νεκρός για να έρθουν τα κανάλια, πείτε σε όλα τα κανάλια πως οι γειτονιές δεν είναι μόνο το Κολωνάκι, το Μαρούσι, η Εκάλη και το Ψυχικό, γειτονιές είναι και αυτές εδώ».


«Η Σάρα η Μάρα και το κακό συναπάντημα δεν κοτάμε να βγούμε έξω από το σπίτι μας, αυτοί οι αλλοδαποί κλέβουνε και βουτάνε τσάντες», δηλώνει μια ηλικιωμένη κάτοικος περιοχής του κέντρου της Αθήνας.


Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, το ζουν στο πετσί τους καθημερινά οι πολίτες του κέντρου και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας προκειμένου να βρει τρόπο να διορθωθεί η άσχημη κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους ώστε να δουν και εκείνοι τις γειτονιές τους να αναβαθμίζονται προκειμένου να μπορέσουν να ξαναζήσουν φυσιολογικά.


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...