Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Με «κονσέρβες» παραγωγές θα βγάλουν την επόμενη σεζόν τα κανάλια

Ηθοποιός άνεργος ψάχνει για δουλειά και σεναριογράφος με πολλές ιδέες δεν έχει πού να τις πουλήσει. Κάπως έτσι διαγράφεται το μέλλον της ελληνικής τηλεόρασης, αφού στην πλειονότητα τους τα κανάλια σκοπεύουν να...
βγάλουν «σκονισμένες» σειρές από τα συρτάρια, ενώ ελάχιστες -μετρημένες στα δάχτυλα- είναι οι φρέσκες.
Τις πιο πολλές παραγωγές μετρά το Μega με αρκετές… «κονσέρβες» αλλά και μερικές «φρέσκες» σειρές. «Μυστικά της Εδέμ» και «Η ζωή της άλλης» -μετά την οικονομία επεισοδίων- συνεχίζονται μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε θα γραφτεί το οριστικό φινάλε τους. Επιπλέον ετοιμάζονται η κωμική σειρά «Κλινική περίπτωση» με τους Γιάννη Μπέζο και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή του «Dr. Martin», το στόρι ενός γιατρού που εγκαταλείπει την καριέρα του και ανοίγει ιατρείο σε μία επαρχιακή πόλη. Μια ακόμη ξενόφερτη σειρά, το «My name is Earl», μετονομάζεται σε «Με λένε Βαγγέλη» και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος με την Κλέλια Ρένεση και την Αννα Δημητρίεβιτς θα κάνουν την εμφάνιση τους σε μια κωμωδία καταστάσεων όπου ο πρωταγωνιστής αποφασίζει να κάνει μόνο καλές πράξεις. Και οι δύο σειρές δεν χρειάστηκαν σεναριογράφους αφού «δανείστηκαν» έτοιμα σενάρια. Η σειρά της Ρένας Ρίγγα «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Καβογιάννη έχει θέμα την οικονομική κρίση και το «Πενήντα – Πενήντα» πήρε το πράσινο φως και για του χρόνου.
Γυρίσματα
Για γυρίσματα ετοιμάζονται και οι «Βασιλιάδες». Η ελληνική βερσιόν της ξένης σειράς «Los Roldans» έχει πρωταγωνιστές τον Κώστα Κόκλα και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Αν και είχαν ξεκινήσει οι προετοιμασίες της νέας κωμωδίας «Παπαστρούμφ» με τη Γιούλικα Σκαφιδά, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, οι διαδικασίες έχουν παγώσει καθώς θεωρήθηκε ακριβή παραγωγή. Επίσης, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν στο πρόγραμμα του καναλιού θα συμπεριληφθεί η πρόταση του σκηνοθέτη της «Ζωής της άλλης» Δημήτρη Αρβανίτη, που ακούει στο όνομα «Δευτεροβάθμια εξίσωση». Συζητήσεις με το Mega έχει κάνει και ο Πάνος Κοκκινόπουλος νια την επιστροφή του «Τρίτου νόμου», αλλά δεν έχει δοθεί ακόμη οριστική απάντηση. Ούτε στον ΑΝΤ1 έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις. Στο συρτάρι του καναλιού παραμένει εδώ και δύο χρόνια η σειρά «Ελεύθερος κι ωραίος» με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο και τη Θάλεια Ματίκα, οι οποίοι αναμένεται να δουν τους εαυτούς τους όπως ήταν νεότεροι.
Η νέα κωμική σειρά «Φέρσου σαν άνδρας» με τη Ζέτα Μακρυπούλια και τον Κρατερό Κατσούλη έχει μείνει μετέωρη και κανείς δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι. Επίσης με τον ΑΝΤ1 λέγεται πως θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση και για τη σειρά της Άννας Χατζησοφιά «Σε ξέρω από κάπου», η οποία ήταν φέτος να ενταχθεί στο πρόγραμμα του καναλιού, αλλά τελικά λόγω κόστους και μειωμένου μπάτζετ έμεινε εκτός. Η σειρά ήταν μία ερωτική κομεντί τύπου «Κέιτ και Λέοπολντ». Μάλιστα, νια τον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ακουστεί το όνομα της Σμαράγδας Καρύδη η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ενδιαφέρεται πια για το εν λόγω πρότζεκτ.
Περιμένοντας το ΟΚ από την Αγία Παρασκευή
Οι δημιουργοί έχουν το βλέμμα στραμμένο στην ΕΡΤ. Επτά με οκτώ ελληνικές παραγωγές αναμένεται να ετοιμαστούν για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, εφόσον πάρουν το οριστικό ΟΚ στα τέλη Μαΐου.
Αρκετές είναι οι σειρές που έχουν ήδη λάβει προέγκριση, όπως η τηλεοπτική μεταφορά της ζωής του συγγραφέα Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη από τον Κώστα Φέρρη, το σενάριο που κατέθεσε για κοινωνική σειρά η Μιρέλλα Παπαοικονόμου και η πρόταση του Μανούσου Μανουσάκη για την τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Ουζερί Τσιτσάνης». Προέγκριση πήραν επίσης η τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Θέμελη «Η συμφωνία των ονείρων», η βιογραφική-ιστορική σειρά εποχής του Κώστα Κουτσομύτη, η οποία θα πραγματεύεται τη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου, το σενάριο για ένα ερωτικό αστυνομικό θρίλερ που κατέθεσε η Βάνα Δημητρίου, η τηλεοπτική μεταφορά της ζωής της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η μεταφορά στη μικρή οθόνη ενός ερωτικού μυθιστορήματος της Λένας Μαντά αλλά και η πρόταση της Κάκια Ιγερινού για το ριμέικ της «Λωξάντρας».


Πηγή: Δημοκρατία
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...