Σάββατο, 14 Μαΐου 2011

Τα λάθη των υποψήφιων αγοραστών ακινήτων και πώς να τα αποφύγετε

Οι περισσότεροι αγοραστές πέφτουν σε μία «παγίδα»: υπερτιμούν τις ικανότητες τους και υποτιμούν τις δεξιότητες των άλλων. Το αποτέλεσμα είναι-κυρίως σε αυτές τις δύσκολες περιόδους- να πέφτουν θύματα είτε με το να αγνοούν τις πιο συμφέρουσες επιλογές είτε με το να κοστίζει τελικά η αγορά πολύ περισσότερα από ότι...
αρχικά πίστευαν.
Πώς μπορείτε να αποφύγετε αυτές τις περιπέτειες; Μα φυσικά μαθαίνοντας από τα λάθη των άλλων που είναι:
Λάθος 1. Έλλειψης έρευναςΠριν την αγορά οποιαδήποτε αγαθού οι περισσότεροι συγκρίνουν για να διαπιστώσουν αν αυτό που πρόκειται να αγοράσουν πραγματικά αξίζει τα λεφτά του. Η έρευνα στην αγορά ενός σπιτιού πρέπει να είναι ακόμα πιο αυστηρή. Η παρακάτω είναι μια λίστα ερωτήσεων που οι δυνητικοί αγοραστές θα πρέπει να απαντήσετε:


• Μήπως το ακίνητο είναι σε μία επιβαρυμένη ή επικίνδυνη περιοχή πχ πλημμύρες , σεισμοί.


• Το σπίτι έχει προβλήματα στατικότητας που πρέπει να αντιμετωπιστούν;


• Υπάρχουν προβλήματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης;


• Γιατί πουλά;


• Υπάρχουν προβληματικά σημεία-γειτονιές στην ευρύτερη περιοχή;


Λάθος 2. Λάθος χρηματοδότηση


Το υψηλό ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης αλλά και της λάθος επιλογής δανείου. Μη πέσετε θύμα και εσείς.


Λάθος 3: Υποτιμάτε το κόστος για επισκευές ή παρεμβάσειςΠολλοί αγοραστές πιστεύουν ότι τα ξέρουν όλα. Δεν τα ξέρετε και αυτό μπορεί να σημαίνει επιπλέον κόστος που μπορεί να τινάξει τον προϋπολογισμό στον «αέρα». Η χειρότερη εκδοχή είναι να κάνουν μόνοι τους τον προϋπολογισμό χωρίς να ρωτήσουν ειδικούς.


Πηγή: realestatenews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...