Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εκτροφή σαλιγκαριών από την Attica Snails

Η Attica Snails δραστηριοποιείται στο χώρο της αναπαραγωγής, εκτροφής και διάθεσης σαλιγκαριών Helix Aspersa Muller, είδος γνωστό στην Ελλάδα ως Κρητικός κοχλιός.
Λίγα λόγια για τα σαλιγκάρια
Το σαλιγκάρι ανήκει στα...
γαστερόποδα και δεν έχει αρσενικό και θηλυκό φύλο, είναι ερμαφρόδιτο. Το είδος που έχει προσαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην εκτροφή είναι το Helix Aspersa. Το Ηelix Aspersa κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς σαλιγκαριών και είναι το γευστικότερο και ακριβότερο είδος σαλιγκαριού που είτε μαζεύεται από την φύση είτε εκτρέφεται παγκοσμίως.
Το κρέας των σαλιγκαριών (escargots) αποτελεί μια λιχουδιά για τους γευσιγνώστες. Συγκεντρώνει αρκετά πλεονεκτήματα καθώς έχει χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο, μικρή περιεκτικότητα σε λίπη και υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα θρεπτικά στοιχεία, απαραίτητα αμινοξέα και ευεργετικά λιπαρά οξέα. Οι τελευταίες έρευνες αναδεικνύουν το σαλιγκάρι ως πηγή πρωτεϊνης, από τους πιο θετικούς παράγοντες της Μεσογειακής Διατροφής.
Σημεία Ενδιαφέροντος – Καταστήματα Μαζικής Εστίασης
Τα σαλιγκάρια μας αναπτύσσονται με τη χρήση τροφής, της οποίας η σύνθεση αποτελείται από δημητριακά (καλαμπόκι, σόγια και σιτηρά), βιταμίνες και ασβέστιο ανάλογα πάντα με το κάθε ηλικιακό στάδιο, εως ότου φτάσουν στο επιθυμητό και καταλληλότερο προς εμπορική διάθεση μέγεθος των 12-14gr.
Οι τροφές και για τα τρία στάδια είναι από την εταιρεία BERTON ALIMENTATION ANIMALE, η σειρά HELINOVE τροφή για σαλιγκάρια.
Τα προϊόντα μας, θα είναι στη διάθεσή σας όλο το χρόνο και θα τα παραλαμβάνετε σε συσκευασίες του ενός ή των πέντε κιλών, έτοιμα για μαγείρεμα (πλυμένα και στεγνωμένα) και βεβαίως ελεγμένα από κτηνίατρο για σαλμονέλα και βαριά μέταλλα.
Τέλος, ικανοποιητική δυνατότητα συντήρησης επιτυγχάνεται, έως 60 ημέρες σε δροσερό χώρο και εως 6 μήνες στο ψυγείο.
Περισσότερες πληροφορίες για την Attica Snails, καθώς και φωτογραφίες από τον χώρο εκτροφής των σαλιγκαριών μας μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.atticasnails.gr.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...