Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

450 υποθέσεις επωνύμων παραμένουν εκκρεμείς στα συρτάρια επίορκων δικαστικών, λόγω...επωνυμίας

Στοιχεία για 450 υποθέσεις επωνύμων που παραμένουν εκκρεμείς στα συρτάρια επίορκων δικαστικών λειτουργών, παρέδωσε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι.Τέντε.  Τα στοιχεία αυτά έρχονται να τεκμηριώσουν τις καταγγελίες που είχε κάνει ο κ. Ρακιντζής ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για φαινόμενα διαφθοράς στο χώρο της δικαιοσύνης με αρκετές περιπτώσεις επωνύμων να καθυστερούν αδικαιολόγητα να ερευνηθούν.

Στο φάκελο με τα στοιχεία περιλαμβάνονται ακόμη και ο αριθμός πρωτοκόλλου των συγκεκριμένων υποθέσεων και οι ημερομηνίες των διαβιβαστικών εγγράφων στις Εισαγγελίες που είχε διαβιβάσει την τελευταία εξαετία στις δικαστικές αρχές και δεν έχουν ακόμη τελεσιδικήσει.


Παράλληλα, ο κ. Ρακιντζής παρέδωσε στον κ. Τέντε στοιχεία από τα συνολικά 749 πορίσματα που έχουν συνταχθεί από το Σώμα Ελεγκτών και Επιθεώρησης, το Σώμα Επιθεωρητών Μεταφορών, Υγείας, Περιβάλλοντος και από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και αφορούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δημοσίων υπαλλήλων.


Ήδη, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προώθησε τον σχετικό φάκελο στις κατά τόπους Εισαγγελίες με την εντολή να διερευνήσουν άμεσα τις συγκεκριμένες υποθέσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...